Engelli Üç Arkadaş Müzikle Hayata Tutunuyor - Son Dakika
Yerel

Engelli Üç Arkadaş Müzikle Hayata Tutunuyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan görme engelli üç arkadaş, bir taraftan müzikle hayata tutunurken bir taraftan da müzikle geçimlerini sağlıyor.

27.01.2015 16:58  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan görme engelli üç arkadaş, bir taraftan müzikle hayata tutunurken bir taraftan da müzikle geçimlerini sağlıyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ve Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde eğitim alan görme engelli 19 yaşındaki Ahizer Özbek, hayallerinin peşinden giderek müzikle hayata tutundu.

Piyano ve gitar çalan Ahizer Özbek, kendisi gibi görme engelli arkadaşlarıyla birlikte şarkılar söyledi. Üç arkadaşı ile birlikte bir müzik grubu kuran Özbek, azimleri ve yetenekleriyle engellilere örnek oluyor. İlçedeki meşhur Dibek Kahvecisinde canlı müzik yapmaya başlayan grup, kazandıkları parayla eğitimlerini tamamlamaya çalışıyor.

Tek isteği iyi bir sanatçı olmak

Öğretmeninin tavsiyesi ile ilkokulda koroda şarkı söylemeye başlayan ve lisede bir müzik öğretmeni tarafından sesi keşfedilerek kabiliyeti ortaya çıkarılan Özbek, öğretmeninin tavsiyesine uyarak piyano ve gitar çalmaya başladı. Azmi ve yeteneği sayesinde Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde okumaya başlayan Ahizer Özbek, Türk Halk Müziğini yaşatmak iyi bir ses sanatçısı olmak amacıyla hayali olan klip çıkartmak için para biriktirmeye başladı.

Okulda tanışan ve arkadaşları Ahizer'in isteği üzerine birlikte müzik yapmaya başlayan Mustafa Acar ve Haydar Karabahçe'nin de en büyük hayali güzel sanatlar fakültesine giderek müzik eğitimi almak.

Hayalinin Türk Halk Müziğini yaşatmak ve klip çıkartmak olduğunu söyleyen görme engelli sanatçı Ahizer Özbek, "Konservatuvar bölümünde Türk Halk Müziği okuyorum. Müziğe 7 yaşında başladım. Hayata tutunmamın tek sebebi diyebilirim. Gitar, piyano ve bağlama çalmaya başladım. Sonra bu konuyu ilerletmeme karar verdim ve şuan üniversiteye geldim. İnşallah daha ilerisi olacak. Canlı müzik yapar mısın teklifi geldi, bizde müziği canla başla sevdiğimiz için geri çeviremedik. Burada her cumartesi akşamları 6 ila 8 arasında canlı müzik eğlencemiz oluyor. Buradan aldığımız parayı, getirileri de eğitimimizde kullanıyoruz. Bize çok büyük katkısı oldu. İnşallah ilerletmeyi düşünüyoruz. Ekibimiz 3 kişi, ben solistleri oluyorum. Bağlamacı ve bir de gitaristimiz var. Onlarda görme engelliler ve müziğe kendini adamış insanlar" diye konuştu.

Ahizer'in canlı müzik yapmaya başlamasıyla birlikte işlerinde büyük bir artış olduğunu kaydeden Dibek Kahvecisinin sahibi Burak Öztürk ise, "Ahizeri dinledim beğendim. Unutulan duyguları yaşatmaya çalışıyor. Genç bir girişimci, unutulan şarkıları yaşatsın diye biz de ona destek olmaya çalışıyoruz. Hem okuluna katkısı olsun hem de müşterilerimize eğlenmek amacıyla böyle bir program yaptık. İnşallah hayırlısı olur. Ahizer çok istiyor bende çok isterim ilerlemesini hak ediyor da. Sonuçta hayat için tutunduğu tek şey şarkıları ve yaşattığı türküler" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Üç Arkadaş Müzikle Hayata Tutunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement