Nabd Al-Hayat 4" Organizasyonu - Son Dakika
Güncel

Nabd Al-Hayat 4" Organizasyonu

Nabd Al-Hayat 4" Organizasyonu

Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadağı: "Suriye'de zulme karşı olan insanların yanında durmamız gerekiyor.

16.07.2014 01:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadağı, Suriye'de zulme karşı olan insanların yanında durmak gerektiğini belirterek, "Galibiyetin çok yakın olduğuna inanıyorum" dedi.

Suriye'ye yardım için faaliyet gösteren "Nabd Al-Hayat 4" organizasyonuna ilişkin Akgün Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Karadağı, ramazanda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Hazreti Muhammed'in ramazanda her zamankinden daha fazla yardım ettiğini anlatan Karadağı, İslamın birlikte olunmasını emrettiğini aktararak, "Birlikte olmak gerekiyor. Çünkü dinimiz bunu emrediyor. Bu da Peygamber efendimizin yolundan gitmektir. Ramazan 'büyük ay' olarak bilinir. İslamiyet, bu ayda birçok galibiyet kazandı. İnanıyoruz ki Allahu Teala bu galibiyeti indirecektir. Buna inancımız sonsuzdur" diye konuştu.

Karadağı, Allah'ın en yakın zamanda galibiyeti göstereceğine inandıklarına vurgu yaparak, Suriye'deki mücahitlere birlik olma çağrısında bulunarak, "Suriye halkı gerçekten yaralandı. Sabırla beraber sabredin" ifadelerini kullandı.

Suriye'de zulmün gittikçe arttığına işaret eden Karadağı, şöyle devam etti:

"Suriye'de zulme karşı olan insanların yanında durmamız gerekiyor. Galibiyetin çok yakın olduğuna inanıyorum. Dünyanın bu konudaki sessizliğini de dile getirmek istiyorum. 4 yıldır, her türlü silahla zulüm yapıldı ama dünya hep sustu. Bu durumu kınıyoruz. Suriye'deki insanların buna ihtiyacı var. Teşekkür Allah'a mahsustur ama Türkiye'ye de ayrıca teşekkür etmek isteriz. Suriye'ye yardımlarından dolayı devlet, halk ve kuruluşlarının hepsinden Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."

Dowayhe: "11 milyondan fazla mültecimiz var"

Uluslararası Yardım ve Kalkınma Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bassam Dowayhe de Suriye halkının yılmadığını ve hala özgürlükleri için savaşmaya devam ettiklerini belirtti.

Suriye'deki katliamların durmadığının altını çizen Dowayhe, "Yaklaşık 300 bin kişi öldürüldü, 400 bin kişi ise yaralandı ya da hapsedildi, bir buçuk milyon ev yıkıldı. O yüzden 11 milyondan fazla mültecimiz var. 6 milyonu Suriye'de, 5 milyonu ise çevre ülkelerde. Bunlar da olayların ne kadar büyük olduğunu size gösteriyor" dedi.

Dowayhe, insanları yardıma davet ederek, 15 binden fazla kadın ve çocuğun öldüğü Suriye'de düzenli bir şekilde insanlığın yok edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Yaran: "Müslümanların misyon edinmeleri gerekiyor"

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise "Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulüm etmez" ifadelerini kullandı.

Müslümanlara yapılan zulmün konuşulmasından üzüntü duyduğunu aktaran Yaran, "Müslüman, Müslümana zulmettiği için çok daha üzgünüm" dedi.

Yaran, şunları kaydetti:

"Burası Müslümanların daha da ilerlemesi için konuşmaların yapılması gereken bir yer aslında. Sanki Müslümanları kendilerine cihat yapıyorlarmış gibi görüyorum. Katil bir kişi öldürürken 'Allahu ekber' diye öldürüyor. Öldürülen kişi de 'La ilahe illallah' diyerek can veriyor. Müslümanların misyon edinmeleri gerekiyor."

Abdulaziz: "Aynı ümmetin insanlarıyız"

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin danışmanı Dr. Ahmed Abdulaziz de darbenin Mısırlıların rüyalarını alt üst ettiğini söyledi.

Darbenin halk iradesini Mısırlıların elinden aldığını kaydeden Abdulaziz, "Mısırda olan darbe, demokrasiyle çözüm bulacak. Mısır'da olan bazı gerçeklerin bilinmesini istiyoruz. Biz yaşatmaya çalışıyoruz, onlarsa öldürmeye çalışıyorlar. Arap Baharı olan bütün ülkelerde de benzer şeyler yaşanıyor. Biz, Mısır için baş olmak isterken, kendileri kuyruk olmak istiyorlar" diye konuştu.

Abdulaziz, Suriye'deki zulme karşı Suriyelilerle birlikte olduklarını söyleyerek, "Bu halkın yanında olup da yaraları hafifletmek için yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Bunun gibi tüm yardımların yanındayız. Aynı ümmetin insanlarıyız. Ülkemizde bütün sorunlara rağmen, inanıyorum ki bu halkın sonu güzel olacaktır" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nabd Al-Hayat 4' Organizasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement