Nabi Avcı: Adli Soruşturma ve İncelemeler Belli Bir Aşamaya Gelmiş Ki Bununla İlgili Bir Çalışma... - Son Dakika
Güncel

Nabi Avcı: Adli Soruşturma ve İncelemeler Belli Bir Aşamaya Gelmiş Ki Bununla İlgili Bir Çalışma...

Nabi Avcı: Adli Soruşturma ve İncelemeler Belli Bir Aşamaya Gelmiş Ki Bununla İlgili Bir Çalışma...

* Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı: (2010 KPSS'de kopyaya dair yürütülen soruşturma)""Daha önce başlamış ve galiba üzeri kapatılmış bir yargı ve adli soruşturma söz konusu idi.

16.01.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı:

(2010 KPSS'de kopyaya dair yürütülen soruşturma)""Daha önce başlamış ve galiba üzeri kapatılmış bir yargı ve adli soruşturma söz konusu idi. Onunla ilgili adli soruşturma ve incelemeler zannediyorum belli aşamaya gelmiş olmalı ki, şimdi bununla ilgili bu çalışma başlatılıyor. Hayırlı olsun"

Haber: Enver ALAS - Kamera: Güven Usta - İSTANBUL/ DHA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ana, ilk ve ortaokul öğrencilerine matematik ve fen alanlarında uygulamalı eğitimler veren İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Taşkışla Kampüsü'nde çalışmalar sürdüren İTÜ Bilim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Avcı, açılışın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ÖSYM BAŞKANININ AÇIKLAMALARI"

Bakan Avcı, 2010'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları'nda (KPSS) kopyaya ilişkin yürütülen soruşturmaya dair ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "Soruşturma, 2010 yılı KPSS ile sınırlı kalmayacak" yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Daha önce başlamış ve galiba üzeri kapatılmış bir yargı ve adli soruşturma söz konusu idi. Onunla ilgili adli soruşturma ve incelemeler zannediyorum belli aşamaya gelmiş olmalı ki, şimdi bununla ilgili bu çalışma başlatılıyor. Hayırlı olsun" dedi.

"OKUL YÖNETİCİLERİMİZİ, OKUL GÜVENLİĞİ KONUSUNDA UYARIYORUZ"

Bir gazetecinin, geçtiğimiz günlerde Arnavutköy'de bir ilkokulun yangın merdiveninden düşerek bir öğrencinin hayatını kaybettiği olayı hatırlatarak, "Yangın merdiveninde korkuluğu olmayan o okula dün gittik ve değişen bir şey yok. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki bir soruya Nabi Avcı, "Bu konuda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekeni yapıyor. Çocuğumuza Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Müteaddit defalar okullarımızı, okul yöneticilerimizi okul güvenliği konusunda uyarıyoruz. Zaman zaman merkezden, zaman zamanda illerden gönderilen müfettişler aracılığıyla denetimleri yapıyoruz. Ancak yine de bu tür üzücü olaylarla maalesef karşılaşıyoruz. Bunların olmaması için çok daha dikkatli, gayretli olmamız gerektiğini il, ilçe yöneticilerimize maarif müfettişlerimize, okul müdürlerimize bir kere daha hatırlatıyoruz" diye yanıt verdi.

"PROJEDE HERHANGİ BİR AKSAKLIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bakan Avcı, eğitimdeki FATİH projesi ile ilgili bir soruyu da "Önümüzde bu konu ile ilgili büyük bir ihale var. Biz FATİH projesini sadece çocuklarımıza tablet bilgisayar dağıtılan bir proje olarak görmüyoruz. Aynı zamanda Türkiye'de gerek donanım, gerekse de yazılım bakımından bilgisayar teknolojisinin ve sektörlerinin gelişmesine öncülük edecek bir büyük proje olarak görüyoruz. O yüzden başlattığımız ihale süreci de 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar alımına ilişkin dünya çapında bir ihale sürecidir bu. Bu ihale sürecinin en önemli bileşenlerinden bir tanesi yerlilik oranıdır. Dolayısıyla bazı çekilmeler oldu. Komisyon toplantısında gecikmeler oldu. Ancak projede herhangi bir aksaklık söz konusu değil" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nabi Avcı: Adli Soruşturma ve İncelemeler Belli Bir Aşamaya Gelmiş Ki Bununla İlgili Bir Çalışma... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement