Diamond-Blackfan Hastası Minik Kız Fenomen Oldu - Son Dakika
Dünya

Diamond-Blackfan Hastası Minik Kız Fenomen Oldu

Diamond-Blackfan anemisi denilen nadir bir hastalıktan mustarip 7 yaşındaki Audrey Nethery adlı küçük kız, internetteki videolarıyla fenomen oldu.

03.02.2016 17:03  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 yaşındaki Audret Nethery, Diamond-Blackfan anemisi denilen nadir rastlanılan bir hastalıktan mustarip. 4-7 milyonda bir görülen bu hastalığa dikkat çekmek için çekilen birbirinden sevimli videolarıyla Audrey internet fenomeni oldu. Geçen yıl yaptığı zumba dansıyla izlenme rekorları kıran Nethery, şimdi de Selena Gomez'in I Love You Like A Love Song şarkısını seslendirdi.

13 MİLYONDAN FAZLA İZLENDİ

Dans ve söylediği şarkılarla fenomen olan Audrey 13 milyonu aşkın kişi tarafından izlendi. Küçük kızın ünü o kadar yaygın ki Diamond Blackfan Anemia Fonuna yardım yağıyor. Peki milyonda bir görülen Diamond-Blackfan anemisi nasıl bir hastalık? Kemik iliği yeterli miktarda kırmızı kan hücresi üretemiyor. Hastalık tıp literatürüne 1936 girdi. Genellikle yeni doğan bebeklerde görülüyor. Hastaların %33'ünde cücelik, iskelet anomalileri, kalp hastalıkları ve yeleli boyun gibi anomaliler bulunuyor. Hayatta kalmaları için sıklıkla kan transfüzyonu yapılması gerekiyor.

DAHA 7 YAŞINDA

Ailesi Audrey'in doğduğu günü, ömürlerinin en güzel ve aynı zamanda endişelendikleri gün olarak anlatıyor. 7 yaşındaki Audrey'e de bugüne kadar 20'den fazla kan tranfüzyonu yapılmış. Hayata tutunması için her 3 ila 5 hafta arasında transfüzyon işlemi yapılıyor.

KALBİ DELİK BİR ŞEKİLDE DOĞDU

Yarık damak ve kalbi delik bir şekilde doğan Audrey yaşıtları gibi hızlı büyüyemiyor belki ama enerji ve sevgi dolu. Onun bu kadar güçlü davranması onu izleyenlerde şaşkın bir izlenim bırakıyor. Audrey'in anne ve babası Scott Nethery and Julie Haise bu nadir görülen hastalık sebebiyle yaşadıkları sorunları başkaları da yaşamasın diye farkındalık yaratmayı amaçlıyorlar. Bu nadir hastalıktan mustarip diğer çocuklar için bağış toplanmasına destek oluyorlar.

Diamond-Blackfan Hastası Minik Kız Fenomen Oldu

Son Dakika Dünya Diamond-Blackfan Hastası Minik Kız Fenomen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ED FB : Canm ya acil şifalar İnşallah 8 0 Yanıtla
  • ....: MAAŞŞLAH ÇOK ŞEKER YA 7 0 Yanıtla
  • Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    10:30 Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu Müftülüğü, binin üzerinde üniversite öğrencisinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. İl Müftüsü İsmail Çiçek, programda öğrencilere Osmanlı dönemindeki 'diş kirası' geleneğini anlattı ve müftülüğü ziyaret etmelerini istedi. Programa, Vali, milletvekilleri ve belediye başkanı da katıldı.

  • Papa Francis, Paskalya Yortusu kapsamında hapishanedeki 12 kadın mahkumun ayaklarını yıkayıp öptü
    10:23 Papa Francis, Paskalya Yortusu kapsamında hapishanedeki 12 kadın mahkumun ayaklarını yıkayıp öptü

    Papa Francis, Roma'daki bir hapishaneyi ziyaret ederek 12 kadın mahkumun ayaklarını yıkadı ve öptü. Ayini tekerlekli sandalye üzerinden gerçekleştiren Papa, kadınlara gülümseyerek ayaklarını yıkadı. Kutsal Perşembe olarak kutlanan bu tören, İsa'nın havarilerine olan alçak gönüllülüğünü yansıtmaktadır.

  • Yunanistan'da 5.7 büyüklüğünde deprem
    10:19 Yunanistan'da 5.7 büyüklüğünde deprem

    Yunanistan'ın güneyinde 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından 2.9 ve 2.1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi.

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.


Advertisement