Nakliyeciler, Köprü Yasağına Çözüm Arıyor - Son Dakika
Güncel

Nakliyeciler, Köprü Yasağına Çözüm Arıyor

Nakliyeciler, Köprü Yasağına Çözüm Arıyor

Antalya'dan İstanbul'a meyve ve sebze taşıyan nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiş yasağı saatlerinin değiştirilmesini istedi.

06.05.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'dan İstanbul'a meyve ve sebze taşıyan nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiş yasağı saatlerinin değiştirilmesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararıyla sabah ve akşam saatlerinde kent trafiğindeki sıkışıklığı önlemek amacıyla yaklaşık 4 yıldır uygulanan, kamyonculara Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiş yasağı nedeniyle Antalyalı sebze ve meyve nakliyecilerinin yaşadığı sorunlar Antalya'da görüşüldü.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimlerinin yöneticileri, Antalya merkez ve ilçelerindeki nakliyecilerin kooperatif ve ulaşım esnafı odalarının başkanlarıyla AESOB'da bir araya geldi. Toplantıya AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok başkanlık etti. Sevimçok ilgili tarafların sorunları tartışması ve yerinde incelemeleri neticesinde en uygun düzenlemelerin yapılarak sorunların çözüleceğine inandıklarını kaydetti.

NAKLİYECİ SAATLERDE DÜZENLEME İSTİYOR

Toplantıda nakliyecileri temsil eden kooperatif ve oda başkanları, 06.00-10.00 ve 16.00- 22.00 saatleri arasında uygulanan Kadıköy Hali'ne giriş, devamında FSM Köprüsü'nden geçiş ve Bayrampaşa Hali'ne girişe yönelik yasaklı saatlerde esneklik gösterilmesini istedi. Esnaf temsilcileri, sabah 05.00- 09.00, akşamsa 17.00- 21.00 saatleri arasında yasakların uygulanmasını talep etti.

ÜRÜNLER BOZULUYOR

Sözkonusu yasak saatlerinin Antalya'daki üretici hallerinden İstanbul'daki toptancı hallerine ulaştırılması aşamasında kamyonların saatlerce beklemesine yol açtığını belirten nakliyeci temsilcileri, yazın sıcak nedeniyle ürünlerin beklemeden kaynaklı çürüdüğünü, kışın da soğuktan donduğu ve çok ciddi ölçüde ürünün bozulduğu, bunun da kamyoncunun hesabından kesildiğini söyledi. Nakliyeciler, yasaklı saatlerde bekleme yeri olmadığından emniyet şeridinde beklemek zorunda kalan kamyonlara birden fazla ceza kesildiği ve büyük zarara uğradıklarını anlattı.

İSTANBUL'DAKİ TÜKETİCİNİN DE ZARARINA

Antalya'da çiftçi, tüccar ve kamyoncu açısından büyük zara neden olan yasak saat düzenlemesinin İstanbul'daki tüketiciler için de zarar oluşturduğuna değinen temsilciler, ciddi oranda ürün bozulması yaşanmasının hem İstanbullular'ın bozuk sebze ve meyve tüketmesine hem de pahalı tüketmesine neden olduğunu dile getirdi. Saatlerdeki kısıtlamaların, kamyoncunun ürünün zarar görmeden teslimi için acele etmesi nedeniyle kazalara yol açtığına da dikkat çekildi.

YILLIK 20 MİLYARLIK SEBZE VE MEYVE ÇÖPE GİDİYOR

Türkiye'de yıllık 45 milyon ton sebze ve meyve üretiminin yüzde 30'unun tarlada sel, don gibi nedenlerle zayi olduğunu aktaran İBB Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, kalan 80 milyar TL'lik ürünün yüzde 25'inin de tarladan sofradaki çatala kadarki süreçte çöpe gittiğini anlattı. Yıllık 20 milyar TL gibi sebze ve meyve üretiminin çöpe gittiğini kaydeden Çakıroğlu, bunun önlenmesine yönelik tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

İBB'DEN AMBALAJ STANDARDI GELİYOR

Kamyoncu esnafına yasak saatlerde yazın sıcaktan, kışın da soğuktan ürünün bozulması ve çöpe gitmesini önlemek için kamyonlarında soğuk sistemi öneren Çakıroğlu, İBB olarak tüm Türkiye'yi etkileyecek ambalaj standartlarına yönelik bir çalışma yürüttüklerini de açıkladı. Önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek bu çalışmayla İstanbul'a giren ürünlerin bir ambalaj standardına kavuşturulacağına kaydeden Çakıroğlu, "Çünkü biz ülkemizin malı çöpe gitmesin istiyoruz" dedi.

YERİNDE İNCELENEREK RAPOR HAZIRLANACAK

Antalya'da 2 günlük sürede Gazipaşa'dan Anamur tarafına ve Alanya'dan Finike'ye kadarki hallerde incelemelerde bulunacaklarını kaydeden Çakıroğlu, bu incelemeler ve kamyoncu esnafıyla görüşmeler neticesinde bir rapor hazırlanacağını ve İBB UKOME'ye sunulacağını dile getirdi. Çakıroğlu, yasak getirilen saatlerde İstanbul'da 50 bin okul aracının, yine kamuda çalışan kişileri taşıyan en az 50 bin personel aracının trafiğe çıktığını da söyledi. - Antkalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nakliyeciler, Köprü Yasağına Çözüm Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    20:17 Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Tokat'ta saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Depremde küçük çaplı yıkımlar meydana gelirken, çevre illerde de hissedildi. Tokat Valiliği, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve misafirhanelerde konaklama imkanı sağlandığını duyurdu.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.


Advertisement