'Nallıhan'da Engel Yok" Projesi - Son Dakika
Güncel

'Nallıhan'da Engel Yok" Projesi

Nallıhan Belediyesince Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle engellilerin sanatsal ve ekonomik üretkenliğini sağlamaya dönük inşa edilen hizmet binası törenle açıldı.

13.04.2016 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nallıhan Belediyesince Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle engellilerin sanatsal ve ekonomik üretkenliğini sağlamaya dönük inşa edilen hizmet binası törenle açıldı.

"Nallıhan'da Engel yok" projesi kapsamında hizmete alınan binanın açılış törenine Kaymakam İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, AK Parti ilçe Başkanı Feridun Göngör, engelliler ile aileleri katıldı.

Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, törende yaptığı konuşmada, 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında Nallıhan Belediyesi tarafından yürütülen ve Ankara Kalkınma Ajansı'nca desteklenen projede sona gelindiğini belirtti.

Proje kapsamında Nallıhan'daki engellilerin sosyal ve kültürel yaşama entegrasyonuna dönük önemli bir hizmet binasına kavuşulduğuna değinen Kaymakam Demirayak, "Bu güzel binanın açılışının kıvancını yaşamaktayız. Engellilerimiz, burada sürekli eğitim çerçevesinde hem sanatsal, hem de ekonomik üretkenliği sağlamaya dönük eğitim faaliyetlerinde bulunacaklar. Bu sayede onların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının yolu açılmış olacak." diye konuştu.

Belediye Başkanı Öntaş ise, 2 yıl önce başlatılan projede sona geldiklerini ifade etti.

Öntaş, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında engelli aracına, içinde bulunduğumuz güzel binaya sahip olduk. Binanın giriş kısmı tamamen engelliler tarafından kullanılacak ve orada üretimde bulunacaklar. En çok zamanlarını burada geçirirken, yaptıkları çalışmalar ile ailelerine maddi katkıda bulunacaklar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Nallıhan'da Engel Yok' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement