Nallıhan'da Nevruz Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Nallıhan'da Nevruz Etkinliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Nallıhan'da Nevruz etkinliği Mehteran takımı gösterisi Milletvekili Nevzat Ceylan'ın konuşması Kaymakam İsmail Altan Demirayak'ın konuşması Çocukların yarışmaları Nallıhan'da Nevruz etkinliği Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Nevruz etkinliği düzenlendi.

21.03.2016 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Nallıhan'da Nevruz etkinliği

Mehteran takımı gösterisi

Milletvekili Nevzat Ceylan'ın konuşması

Kaymakam İsmail Altan Demirayak'ın konuşması

Çocukların yarışmaları Nallıhan'da Nevruz etkinliği

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Nevruz etkinliği düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Tuğrul Bey İlkokulu bahçesinde düzenlenen Nevruz şenliğine. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Jandarma Komutanı Kenan Dallı, Emniyet müdürü Hakan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alcan Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Ertunç Güngör, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Bayrak ve Gökhan Arıcı, okul müdürleri ve vatandaş katıldı.

Milletvekili Ceylan konuşmasında, Nevruzun, milletin son derece önemsediği ve binlerce yıldır kutladığı özel ve önemli bir gün olduğunu söyledi.

Nevruzun baharın uyanışı, doğanın ilk uyanışı ve milletin de ilk uyanışı olarak, Ergenekon'dan çıkışı simgelediğini anlatan Ceylan, şunları kaydetti:

"Nevruz son derece önemli. Geçmişte köylerimizde Nevruzu en iyi şekilde kutlardık. Bu örfümüz adetimiz zaman içinde unutuldu. Şimdilerde devletin resmi töreni haline geldi ve halkımızla beraber bundan sonraki sürelerde de bugün olduğu gibi Nevruzu kutlayacağız. Nevruz Bayramınız, bahar bayramınız, yeni gününüz hayırlı olsun."

Kaymakam Demirayak da baharın gelişini, doğanın yeniden hayat bulmasını ve kelime anlamı olarak da yeni gün anlamına galan bahar bayramını kutladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Milletvekili Ceylan, Kaymakam Demirayak ve Belediye Başkanı Öntaş, birlikte Nevruz ateşini yakıp, demir dövdü.

Öğrencilerin çeşitli yarışmalar yapması ve şiirler okumasından sonra Mehteran Takımı gösteri sundu.

Nallıhan\'da Nevruz Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nallıhan'da Nevruz Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement