Namağlup "Göz Göz"Ün Hedefi Süper Lig - Son Dakika
Yerel

Namağlup "Göz Göz"Ün Hedefi Süper Lig

Erkekler Hentbol 1. Ligi'nde normal sezonu namağlup tamamlayan Göztepe'nin antrenörü Ferudun Dorak, "Süper Lig'e çıktığımızda hentbolun lokomotifi olacağız" dedi.

03.04.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KORKMAZ - Erkekler Hentbol 1. Ligi'nde normal sezonu namağlup tamamlayan Göztepe'nin antrenörü Ferudun Dorak, "Süper Lig'e çıktığımızda hentbolun lokomotifi olacağız" dedi.

Göztepe Spor Kulübü'nde 2003'te kurulan hentbol şubesi, geçen yıl play-off finaline yükselmesine rağmen Süper Lig şansını değerlendiremedi. Spor Toto 2. Lig'de zirve mücadelesi yapan futbol takımının dışında yelken, rüzgar sörfü, eskrim, tenis ve yüzme branşlarında mücadelesini sürdüren sarı kırmızılı kulüp, bu sezon hentbol branşında adını Süper Lig'e yazdırmak istiyor.

Erkekler Hentbol 1. Ligi'nde normal sezonu kayıpsız geçen Göztepe'nin antrenörü Dorak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal sezonda Akçaabat Tütünspor ve Çukobirlik maçlarında zorlandıklarını, Aydın PTT takımının da iyi bir ekip olduğunu kaydetti.

İyi oyunculardan kurulu bir ekip olduklarını bildiren Dorak, şöyle konuştu:

"İyi bir bütünleşmeyle normal sezonu namağlup tamamladık. Tabii ki bu sonuç play-off'a yansımıyor. Statü gereği yarı finalde bu başarımız bizi finale taşıyacak. O nedenle yarı final play-off'ta oynayacağımız müsabakaları antrenman programı gibi geçirip, final için iyi hazırlanmak istiyoruz."

Dorak, bu tarz play-off maçlarının her türlü sonuca açık olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyuncuların günlük performansı ve sakatlık sorunları bu tarz turnuvalarda etkili oluyor. Finalde rakiplerimizin Aydın PTT, Çukobirlik ve Akçaabat Tütünspor olacağını tahmin ediyoruz. Bir aksilik olmazsa birinci olarak Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyoruz. Göztepe büyük bir camia ve çok iyi bir taraftarımız var. Deplasmanda bile bizi yalnız bırakmıyorlar. Süper Lig'e çıktığımızda hentbolun lokomotifi olacağız."

-Play-off mücadelesi

Erkekler 1. Lig'de normal sezonda Muğla Büyükşehir Belediyespor ligden çekildiği için bu sezon 21 maç oynayan Göztepe, namağlup olarak tamamladığı bu müsabakalarda 729 gol atıp, kalesinde 466 gol gördü.

İlk 2 takımın final grubuna yükseleceği play-off yarı final mücadelesine normal lig etabında topladığı 42 puanın yarısıyla başlayacak Göztepe, 1. Grup'ta Yeditepe, Aydın PTT ve Metropolspor'la mücadele edecek.

Play-off yarı final maçlarına en yakın rakibi Aydın PTT'nin 9 puanla önünde 21 puanla başlayacağı için final maçlarında yer almayı garantileyen Göztepe, Ankara THF Spor Salonu'ndaki yarı final maçlarında 18 Nisan'da Yeditepe, 19 Nisan'da Metropolspor ve 20 Nisan'da da Aydın PTT Spor ile karşılaşacak.

Süper Lig'e yükselecek iki ekip 26-28 Nisan'daki final maçlarının ardından belli olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Namağlup 'Göz Göz'Ün Hedefi Süper Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement