'Namazla Diriliş Ikinci On Yıl" Programı - Son Dakika
Güncel

'Namazla Diriliş Ikinci On Yıl" Programı

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, "Sizleri namaz kılmaya, şayet kılıyorsanız ona dört elle sarılmaya, hiç kazaya bırakmıyorsanız bile huşuyu keşfetmeye ve namaz için çalışmaya davet ediyoruz," dedi.

03.12.2016 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, "Sizleri namaz kılmaya, şayet kılıyorsanız ona dört elle sarılmaya, hiç kazaya bırakmıyorsanız bile huşuyu keşfetmeye ve namaz için çalışmaya davet ediyoruz," dedi.

Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından ve Ensar Vakfının desteğiyle "Namazla Diriliş İkinci On yıl" programı düzenlendi.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından platformun ilk 10 yılda yaptığı çalışmaları gösteren bir görüntü izletildi.

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 10 yıl önce Şehzadebaşında toplanarak "Namazla Diriliş Seferberliği" başlattıklarını söyledi.

Amaçlarının namaza ilgiyi arttırmak, insanlara namaz bilinci ve duyarlılığı kazandırmak olduğunu belirten Yıldız, "O zaman bir bildiri okumuştuk. Çağrımızda 'beş vakit namazın bize hediye edildiği Miraç gecesinin arifesinde, sizleri, dünya ve ahiretinizi kurtaracak bir seferberliğe çağırıyoruz. Sizleri namaz kılmaya, şayet kılıyorsanız ona dört elle sarılmaya, hiç kazaya bırakmıyorsanız bile huşuyu keşfetmeye ve namaz için çalışmaya davet ediyoruz' demiştik." diye konuştu.

Türkiye'de 10 yıl önce yapılan bir ankette 5 vakit namaz kılanların oranının yüzde 25 olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Ve biz bu sebeple hep birlikte kolları sıvamış, yollara düşmüştük. İşte bu amaçla 10 yıl zarfında yurt içinde ve yurt dışında binlerce panel, konferans, seminer, sohbet ve radyo tv programları icra ettik, yaklaşık 10 milyon adet namaz bilinci kitap ve kitapçıklarını insanımıza ulaştırdık. 'Haydi Camiye' kampanyası, Vahyin 1400'üncü Yılı Kur'an Yılı çerçevesinde Kur'an'la ve Namazla Diriliş programları, 2012 Gençlik ve Namaz Yılı çerçevesinde Gençlik ve Namaz etkinlikleri, 2013 Ramazan Bayramından başlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Sultanahmet Camisinde on binlerin katıldığı coşkulu bayram namazları ve son üç yılda da İmam-Hatip okulları başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarımızdan gelen talepler doğrultusunda gençlerimize yönelik binlerce namaz bilinci seminerleri gerçekleştirdik."

Namazı yaygınlaştırmak ve sevdirmek için daha çok çalışmaları gerektiğini dile getiren Yıldız, bunun içinde önlerinde bulunan 10 yılda daha fazla çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Programda Ramazan Kayan, Hasan Hafızoğlu, Ömer Döngeloğlu, Ahmet Bulut, Hüseyin Kader, Abdülhamit Karaman, Kerim Buladı, Abdulmetin Balkanlıoğlu, Ali Taşçı da birer konuşma yaptı.

Programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ensar Vakfı Başakşehir Şube Başkanı Abdulbaki Başer ve çok sayıda kişi katıldı.

\'Namazla Diriliş Ikinci On Yıl" Programı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Namazla Diriliş Ikinci On Yıl' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı
    15:30 Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı

    Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte bal üretim sezonunun başladığını duyurdu. Yetkililer, bereketli ve kazançlı bir sezon diledi. Hakkari'deki bal üreticileri ise bu yıl daha fazla bal beklediklerini söyledi.

  • Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda
    15:28 Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en ağır darbeyi alan El-Megazi Mülteci Kampı sakinleri zor durumda. Birçok aile yerinden edilmiş durumda ve barınacak yer bulmakta zorluk çekiyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise giderek artıyor. Gazze'deki insanlar açlıkla mücadele ediyor ve yardım kuponlarına ihtiyaç duyuyor.

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi
    15:24 Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda demirleyen çimento yüklü kuru yük gemisinin kaptan köşkünde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

  • İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor
    15:20 İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan market yangınında 34 araç ve 84 personel ile müdahale ediliyor. Yangın, hızlı bir şekilde söndürme çalışmaları devam ediyor.


Advertisement