Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu Hazır - Son Dakika
Güncel

Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu Hazır

Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa ettirilen Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu'nun, yeni eğitim öğretim yılında hizmete gireceği bildirildi.

14.08.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa ettirilen Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu'nun, yeni eğitim öğretim yılında hizmete gireceği bildirildi.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından okul bahçelerine inşa ettirilen spor salonlarının dördüncüsü olan Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu tamamlanarak, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde açılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde yaptırılan Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu'nda, 765 metrekare alan üzerinde kurulu ve spor salonu bünyesinde iki soyunma odası, tuvalet, duş, lavabo, engelli tuvaleti, malzeme odası ve antrenör toplantı odası yer alıyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, son bir yıl içinde Muratpaşa'da Güzeloba İlkokulu, Dilşad Refizade İlkokulu ve Ermenek Ortaokulu'nda olmak üzere 3 spor salonu ile bir de güreş eğitim merkezini hizmete açtıklarını belirterek, "Bu çalışmalarımız, özellikle sporun 56 mahallemize yayılması, Muratpaşa'da ayrımsız herkesin spor yapma olanağına kavuşması için oluşturmaya çalıştığımız standart hizmetlerden biri tanesi." dedi.

Spor salonlarının öğrenicilerin yanı sıra bulundukları mahalledeki yurttaşlara da hizmet vereceğini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"İş yaşamanın değişen koşulları, insanları ofislerde, bilgisayar başında, hareketsiz, spordan uzak bir yaşam tarzına doğru sürükledi. Bu durum da aslında bugün 'çağın hastalığı' olarak isimlendirilen birçok bedensel ve ruhsal bozukluğun nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıklı bir yaşam için sporun kitleselleştirilmesini istiyoruz. Bunun için de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte eğitim ve öğretim saatlerinde öğrencilerimizin, sonrasında mahalle sakinlerinin kullanabileceği spor salonları inşa ediyoruz. Bu şekilde yaptırdığımız salonların dördüncüsü Memurevleri Mahallesi'nde tamamlanmak üzere. Amacımız Muratpaşa'nın tüm mahallerinde çocuklarımızın ve komşularımızın sağlıklı ortamlarda spor yapmalarına olanak tanıyan alanlar yaratmak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement