Narkotim'ler 11 İlde Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Narkotim'ler 11 İlde Göreve Başladı

Narkotim\'ler 11 İlde Göreve Başladı

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatılan "Narkotim Projesi", Ankara Polis Akademisi'nde düzenlenen törenle hayata geçti. Narkotimler 11 ilde görev yapacak.

11.12.2014 17:38  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatılan "Narkotim Projesi", Ankara Polis Akademisi'nde düzenlenen törenle hayata geçti. Törene katılan Başbakan Davutoğlu, narkotim üniforması giydi.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde başlatılan Narkotim Projesi kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 50 araç, 50 motosiklet ile 8'i amir 188 personel göreve başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun himayesinde 28-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen Uyuşturucuyla Mücadele Şurası'nda görüşülen ve Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planının önde gelen projelerinden biri olan Narkotim, Ankara Polis Akademisi'nde düzenlenen törenle hayata geçti.

DAVUTOĞLU NARKOTİM ÜNİFORMASI GİYDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu Polis Akademisi'nde gerçekleştirilen Narkotim Projesi göreve başlama törenine katıldı. Polis üniforması giyen Davutoğlu, tören sonrası yaptığı konuşmada, "Toplumsal duyarlılık anlamında tüm sanatçılarımıza, siyasilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Hep beraber Narkotimlerimize destek olalım, gelecek nesilleri korumak için seferber olalım. Bize uzak görünen o tehlike bir gün ailemize gelebilir" dedi.

İSTANBUL'DA 188 PERSONEL GÖREV ALACAK

Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesinde de bir tören düzenlenirken Ankara'daki tören barkovizyondan izlendi. Yerleşkenin avlusundaki törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok daire müdürleri ve emniyet personeli katıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin öncelikli hedeflerinin gençleri bağımlılıktan ve özelde de uyuşturucu bağımlılığından kurtarmak olduğunu belirtirken, "Amacımız onları bu kötü yola, bu istenmeyen bugünün hastalığı olan ama aslında yarınımızı tehdit eden bu alışkanlığa karşı, onları muhafaza etmeye çalışmaktır. Bugün 50 araç, 50 motosiklet ve 8'i amir 188 personelimizle birlikte İstanbulumuzda bunun başlangıcını yapıyoruz. İnşallah sokakta daha çok mücadele olacak. Kötü niyetli bu işin ticaretini yapan istikbalimizi tehdit eden suçlularla daha çok ve etkin bir mücadele yapılmış olacak.


11 PİLOT İL

Kurdela kesme törenin ardından, görevli polis ekipleri yeni araçlarını alarak görevlerine başladı. İlk etapta belirlenen 11 pilot ilde göreve başlayacak olan Narkotimlerde, emniyet personeline psikolog ve sosyologlar da destek verecek. Narkotimlerle, okul ve gençlerin sosyal yaşam alanlarının çevresi ile riskli bölge, mahalle ve sokaklarda uyuşturucu maddelerinin satışının engellenmesi ile uyuşturucu kullanan gençlere psikolojik ve sosyal destek sağlanarak soruna etkin ve kalıcı çözümler bulunması hedefleniyor.

11 ilde bin personel ile göreve başlayacak olan 'Narkotim'lerin görev yapacakları pilot iller ise şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • cihan cihan: haydi bismillah Allah yardımcınız olsun 5 2 Yanıtla
  • ahmet: ___________açılıma zarar vermeye, pkk çok bozulur vallahi. . . bizden söylemesi, apoya haber vereydiniz bari 0 3 Yanıtla
  • SAMO: Valla helal olsun hiç izmir deki otçu hapçı şebekelere operasyon yapılmıyor diyordum ama izmiri de kayle alanlar varmış ekipleri görevlendirdiklerine göre buca nın gediz göksu mahallelerine karabağlara narlıdereye bu semtlere özellikle ekipler görevlendirilmeli şerefsiz kaynıyor hepsi bu semtlerde toplanmışlar 0 3 Yanıtla
  • Ozz: Yeni icat 0 1 Yanıtla

Advertisement