Narkotim Polisleri Antalya'da Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Narkotim Polisleri Antalya'da Göreve Başladı

Narkotim Polisleri Antalya\'da Göreve Başladı

İçişleri Bakanlığı bünyesinde başlatılan ve tüm Türkiye'de bugün açılışı gerçekleştirilen Narkotim Projesi'nin Antalya bölümünde tören düzenlendi.

11.12.2014 18:35  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı bünyesinde başlatılan ve tüm Türkiye'de bugün açılışı gerçekleştirilen Narkotim Projesi'nin Antalya bölümünde, Uncalı Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi.

Törene Vali Muammer Türker, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, ilçe kaymakam ve emniyet müdürleri ile çok sayıda emniyet müdürü, amir ve polis katıldı.

SUÇ VE SUÇLUYLA MÜCADELE

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Polis Akademisi'nde yaptığı konuşmayı TRT Haber'den canlı izleyen protokol, projeyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, uyuşturucu ile mücadelede ilgili tüm kuruluşlar ve toplumun her katmanı ile işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Bu proje ile en seri şekilde uyuşturucu mağduru veya müptelası olan insanların topluma kazandırılması ve bu kişileri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Cemil Tonbul, "Bu proje sayesinde etkin operasyonlarla polis, suç ve suçluyla mücadeledeki kararlığını gösterecektir. Ayrıca alınacak adli ve idari tedbirlerle kalıcı ve etkin sonuçlar elde etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

67 POLİSLE 16 EKİP OLUŞTURULDU

Projenin ilk olarak Antalya'nın da aralarında bulunduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum'da hayata geçirildiğini anlatan Cemil Tonbul, "Türkiye genelinde projeye uygun nitelikte 865 personel seçilerek uzmanlık eğitimleri tamamlanmıştır. İlimizde ise 67 personele uzmanlık eğitimi verilmiş, eğitimi alan personelimizden 16 ekip oluşturulmuş, ekiplerimiz çeşitli araç ve gereçlerle donatılarak görevlendirilmiştir. Narkotim ekiplerimiz ilimizde bulunan riskli bölgelerde, metruk binalarda, parklarda genellikle halkın yoğun bulunduğu umuma açık yerlerde, okul önlerinde görevlendirilerek uyuşturucu madde satıcılarıyla mücadele edip uyuşturucu bağımlısı madde kullananlara yönelik çalışmalar yapacaktır" diye konuştu.

VALİDEN PKK VURGUSU

Vali Muammer Türker ise çağımızın çok önemli bir sorununu çözmek üzere atılacak adımlardan birine şahitlik etmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Uyuşturucu ve madde bağımlılığı toplumları içerden çökerten bir etki yapıyor. Daha geniş kitleleri etkisi altına alıyor. Dolayısıyla mücadelenin çok kapsamlı ve daha etkin yürütülmesi gerekiyor. Uyuşturucu konusunda doğu-batı koridorunda transit konumumuzdan dolayı çok fazla etkileniyoruz. Nüfusumuzun genç oluşu, burayı aynı zamanda hedef haline getiriyor. Uyuşturucu bulmadığı için ya da uyuşturucu parası bulamadığı için soygun, gasp yapan, münferit suçlulardan tutun da büyük organize suç şebekelerine, terör örgütlerine kadar uyuşturucu meselesi bir finans kaynağı haline geliyor. Bugün PKK terör örgütünün maddi gelirinin en büyük bölümünü, uyuşturucu trafiğinden sağladığı paralar oluşturuyor."

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesildi. Daha sonra Antalya Valisi ve Emniyet Müdürü beraberindekilerle birlikte timlerle sohbet etti ve başarılar diledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Narkotim Polisleri Antalya'da Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement