Narlıdere'de Dönüşüme Batur'dan Garanti - Son Dakika
Yerel

Narlıdere'de Dönüşüme Batur'dan Garanti

Narlıdere\'de Dönüşüme Batur\'dan Garanti

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Atatürk ve 2.İnönü mahallelerinde düzenlenen kentsel dönüşüm toplantılarına katıldı.

04.03.2014 07:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Atatürk ve 2.İnönü mahallelerinde düzenlenen kentsel dönüşüm toplantılarına katıldı. Başkan Batur net konuştu: 'Hiçbir gecekondu sahibi ilave ücret ödemeyecek" dedi.

Başkan Batur, Narlıdere'de kentsel dönüşümün uygulanacağı mahalleler olan Atatürk ve 2.inönü Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Kentsel dönüşüm süreci ile ilgili vatandaşın kafasında oluşan soruları yanıtlamak ve dönüşümü anlatmak için dönüşüm mahallelerinin meydanlarına giden Başkan Batur: 'Barınma hakkınızın siyaset malzemesi olmasına izin vermeyin' dedi. Seçim sürecine girildiğini hatırlatan Batur: "Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki, bu toplantı siyasi bir amaçla düzenlenmiş toplantı değildir. Biz Narlıdere Belediyesi olarak yıllardır kentsel dönüşümü yapan ve hiçbir insanımızı mağdur etmeyen bir belediyeyiz. Kentsel dönüşümle oluşacak rantın hiçbir şekilde politika malzemesi yapılmasına müsaade etmeyin. Seçim süreci başlangıcından önce kentsel dönüşümle ilgili bazı kararlar alındı. Mahalle temsilcileriyle toplantılar yaptık. Temsilcilerinizi bilgilendirdik. Aday adaylığı sürecim uzun sürdüğünden dolayı adaylığımız açıklanana kadar bekledik ve böyle bir toplantıyı sizinle şimdi gecikmeli de olsa gerçekleştiriyoruz" dedi.

Narlıdere'de kentsel dönüşüm sürecinin 2011 yılında başladığını hatırlatan Batur: 'Biz bu yetkiyi almasaydık Karşıyaka ve Karabağlar'da olduğu gibi TOKİ gelecek ve vatandaşla hiçbir toplantı yapmadan kaderinize razı olacaktınız. Biz sürecinde en başından beri sizinle ve diğer dönüşüm mahalleleri olan 2.İnönü, Çatalkaya, Narlı mahalleleriyle toplantılar yaptık. Bugün geldiğimiz nokta şudur: En başından beri söylediğim bir şeyi yeniden söylemek istiyorum. Halk istemezse hiç bir şey olmaz. Biz kendi kafamıza göre, sizinle ortak karar almadan hiçbir şey yapmayacağız. Sizin aranızda seçeceğiniz temsilcilerle yapacağız' dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili ilk önce ön çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Batur vatandaşlara süreci şöyle özetledi: 'İlk önce tespitler yapılacak. Yani nerede inşaat yapılacak, zeminin nerede daha uygun olduğu tespit edilecek. Bu hazırlık 5 ay sonra tamamlanacak. Daha sonra imar planı yapılacak. Bu alan içerisinde olan ve bu alan dışında özel mülkiyette olan gecekonduların hepsi, bu projenin içinde yer alacak. Hak sahibi olan hiçbir gecekondu sahibi ilave ücret ödemeyecek. Bu konu sürekli suistimal ediliyor. Ben bir kez daha tekrar ediyorum. Hak sahibi olan hiçbir gecekondu sahibi ilave ücret ödemeyecek. Kentsel dönüşümle ilgili yapılacak her işlem aranızda çıkan komite ile birlikte size aktarılacak, bilgilendirileceksiniz. Diğer önemli bir konu da; ön çalışmalar tamamlandığında bu mahallenin sakinleri dönüşümü belediye mi yapsın, müteahhitler mi yapsın, siz kendi aranızda kooperatif mi kurup yaptıracaksınız. bunu kendi içinizde referandum düzenleyerek kararlaştıracaksınız. Biz de sizin alacağınız karara göre hareket edeceğiz. Çalışmaların tamamlanması için önümüzde 5 aylık bir süreç var. Bu 5 ayın sonunda kendi kararınızı kendiniz vereceksiniz'

Başkan Batur sözlerini şöyle tamamladı: 'Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, kime oy atarsanız atın, bu projeyi başından sonuna kadar sizin içinizden seçeceğiniz temsilcilerle birlikte uyum içeresinde yöneteceğiz. Kentsel dönüşüm zorlu bir süreçtir. Birbirimizi anlayarak, birbirimizi dinleyerek ve uzlaşarak bunu başarabiliriz. Halk içinde olmadığı sürece ben ve Narlıdere Belediyesi tek başına hiçbir şey yapamayız' - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Narlıdere'de Dönüşüme Batur'dan Garanti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement