Narlıdere'de Kadınlar Konuştu - Son Dakika
Güncel

Narlıdere'de Kadınlar Konuştu

Narlıdere Belediyesi kadın danışma merkezi ve CHP Narlıdere ilçe kadın kolları tarafından hazırlanan 'Kadınlar Konuşuyor' adlı etkinliğe katıldı.

10.03.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Emekçi kadınlar haftası etkinlikleri kapsamında, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ' Kadınlar Konuşuyor' etkinliğine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, CHP Narlıdere Kadın Kolları Başkanı Fikriye Arslan, Belediye Meclis üyeleri, partililer ve Narlıdereliler katıldı. Narlıdere AKM sahnesine üzerlerinde yakın geçmişimizde cinayete kurban giden kadınların resimleri ile çıkan kadınlar, niçin ve nasıl öldürüldüklerini anlatarak bu cinayetler son olsun dediler. Çocuk gelinleri temsilen sahneye çıkan bir genç kız ise Türkiye'nin bu acı tablosunu bir kez daha izleyenlerin gözleri önüne serdi. Etkinlik hep bir ağızdan artık yeter diye bağıran kadınları bütün salon ayakta alkışladı.

Yeter ki birlik olalım

CHP Narlıdere İlçe Kadın kollar başkanı Fikriye Arslan etkinlik öncesi yaptığı konuşmada 'Karamsarlığın tüm kadınlar üzerine yapıştırılmak istendiği bir kavram olduğunu' söyledi."Kadın ve kadın vücudu üzerinde alınacak kararları ancak kadınlar alabilir. Biz kadınız, güçlüyüz. Kadınların üstündeki bulutları kapkara yapmak istiyorlar. Ama biz CHP kadınları olarak o karanlık bulutları üstümüzden kaldırıp baharı getirebiliriz. Yeter ki birlik olalım" dedi.

Canlar yandı, Canımız yandı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur yaptığı konuşmada Kadınların maruz kaldığı vicdansız saldırıların bir son bulması gerektiğini belirterek son zamanlarda artan kadın cinayetlerine dikkat çekti. Batur"Eğitimsiz ve gelişimlerini henüz tamamlayamamış bir toplumlarda böyle şiddet ve şiddete eğilim gözlemleniyor. Kadınlarımızın aktif hayat içerisinde erkeği ile omuz omuza eşit şartlarda hareket ettiği toplumlarda ise böyle bir şeyi görmüyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına diğer ülkelerin kadınlarından çok daha önce seçme seçilme ve diğer haklarını verdiğini biliyoruz. Fakat bu kadar cinayet, vahşet anlaşılır gibi değil. Canlar yandı. Canımız yandı. Artık bu şiddete bir dur denmesi için zaten olan kanunların uygulanmasını istiyoruz. Bu etkinliğimizde bulunan, bulunmayan, Narlıdere ve tüm dünyadaki kadınların 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlarımızın huzur içinde yaşayabilecekleri, yönetimlerin hayat tarzları ve kadın üzerinde baskı kurmadığı, daha güzel günlerde berber olmak dileğiyle" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Narlıdere'de Kadınlar Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement