Narlıdere'den Aşık Mahzuni vefası - Son Dakika
Güncel

Narlıdere'den Aşık Mahzuni vefası

İzmir'in Narlıdere Belediyesi'nin bu yıl 8'incisini düzenleyeceği Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması, Narlıdere Belediye meclis salonunda basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

14.04.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son başvuru tarihi 9 Mayıs Pazartesi olan yarışmanın ön eleme sonuçları 10 Mayıs günü belli olacak. Birinci olan besteye 5 bin lira verilecek olan yarışmanın finali de 17 Mayıs Salı günü Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Belediye Başkanı Abdül Batur, "Yeni Aşık Mahzuni'lerin yaratılması, ürettikleri eserlerin değerlendirilmesi ve bunların kültürümüze kazandırılması konusunda çaba içindeyiz" dedi.

Yeni Aşık Mahzuni'ler için

Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Abdül Batur, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlileri Gani Pekşen ile Erdal Güral, Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Narlıdere Tahtacı Kültür Derneği Narlıdere Şube Başkanı Merih Ünsal ve meclis üyeleri katıldı. Yarışma hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Batur, "Anadolu'nun sesi olan, en güzel duygularını yansıtan çok değerli bir ozandı. Kendisini 2002'de kaybettik. Yeni Aşık Mahzuni'lerin yaratılması, ürettikleri eserlerin değerlendirilmesi ve bunların kültürümüze kazandırılması konusunda çaba içindeyiz. Aşık Mahzuni sadece Anadolu'nun değil ülkede tüm ezilmişlerin sesiydi. Eserleriyle insanların beğenisini kazandı. Laik kimliği, Atatürk'e bağlılığı, devrimci kimliğini saklayabilen, ülkemizde çok sevilen bir kişilikti. Narlıdere'nin duyarlılığını ortaya koymuştuk, sadece yarışma değil adına bir park ve içinde de heykelini yapmıştık. Her yıl 17 Mayıs'ta 18:00'da Mahzuni babayı heykeli başında anıyoruz. Bizlere bıraktığı emaneti en iyi şekilde gelecek nesillere yansıtmak için çabalarımızı yürütüyoruz. Bu bir kültür, felsefe ve anlayış. Bunun devam etmesi bizim de en büyük dileğimiz. Bu günlerde ona olan özlem çok daha farklı. Hep barışı isteyen, kovalayan ve savaşa karşı bir kişilikti. Bugünlerde en önemli arzumuz şehit haberlerini bitmesi ve ülkemizin huzura kavuşması" dedi.

Batur'a teşekkür

Aşık Mahzuni'nin önemine vurgu yapan Gani Pekşen, Ne acı ki, Anadolu ozanların ve aşıkların yatağı olmasına rağmen sadece Narlıdere Belediyesi'nin ozanlığın yaşatılması adına böyle bir yarışma düzenlediğini söyledi. Yarışmanın katılım koşulları ile ilgili bilgiler veren Pekşen, "Bu yarışma için ben Abdül Batur'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Katılım Koşulları

Yarışmaya katılacak eserler kaset, Cd, Dvd formatlarında görüntülü veya sadece sesin kaydedildiği demo halinde Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne elden imza karşılığında veya iadeli taahütlü posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir. Eserler kapalı zarf içerisinde Ad, Soyad, Adres, Ev-İş-Cep Telefon numaraları, mail adresleri açık bir şekilde yazılıp, kısa öz geçmiş ve I adet vesikalık fotoğraf ile teslim edilecektir. Her katılımcı bir veya birden fazla eser ile yarışmaya katılabilir. Beste yarışması olması nedeniyle sadece güfte gönderen katılımcıların eserleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Eserin çalıntı çıkması halinde sorumluluk eseri gönderen kişiye aittir. Daha önce bu veya herhangi bir yarışmaya katılanlar yeni eserleri ile katılabilirler. Ön eleme veya finale kalan eser icracılarına herhangi bir yol ve konaklama ücreti ödenmeyecektir" dedi. Eserlerini posta yoluyla göndermek isteyenler için Narlıdere belediyesi posta adresi ise Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Mİthatpaşa Caddesi No:447 Narlıdere/İZMİR".

Son Başvuru 9 Mayıs'ta

Bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın son başvuru tarihi 9 Mayıs Pazartesi, saat 17:00 olarak belirlenirken, ön eleme sonuçlarının da 10 Mayıs Salı günü www.narlidere-bld.gov.tr adlı internet sitesinden duyurulması kararlaştırıldı. Final yarışması ise 17 Mayıs Salı günü Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Yarışmada birinci olana 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira ve üçüncüye ise bin 500 lira ödül verilecek. Mansiyon bağlama ödülü ve mansiyon ses ödülü bin lira, son 5 esere ise 400 lira verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Narlıdere'den Aşık Mahzuni vefası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement