Narlıdere Narlanacak - Son Dakika
Güncel

Narlıdere Narlanacak

Narlıdere Narlanacak

Narlıdere Belediyesi Kent Konseyi 2016 yılının ilk faaliyetini ağaç dikerek gerçekleştirdi.

26.02.2016 14:54  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent Konseyi, son günlerde Urla ve Artvin'de yaşanan ağaç katliamlarına karşı tepki olarak Narlıdere Pir Sultan Abdal Parkı içinde düzenlediği dikim törenine ilgi yoğun oldu.

Narlıdere Belediyesi Kent Konseyi 'Narlıdere'yi Narlandırıyoruz' adı altındaki etkinliğini Narlıdere Pir Sultan Abdal Parkı içinde gerçekleştirdi. Parkın içinden geçen dere boyunca Nar fidelerinin dikildiği etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Mükerrem Demir, Narlıdere eski Belediye Başkanı İhsan Erbakış, Narlıdere Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, CHP Narlıdere kadın ve gençlik kolları, Temad Başkanı, Temad kadın kolları başkanı ve üyeleri, 2. İnönü ilkokulu öğrencileri ile Narlıdereli vatandaşlar katıldı.

Çocuklarımıza doğru olanı göstermek istedik

'Narlıdere'yi Narlandırıyoruz' etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Mükerrem Demir, Kent konseylerinin önemine değinirken Narlıdere Kent Konseyine verdiği destek için Başkan Batur'a teşekkür etti. Ülkemizde bu kadar ağaç göz göre göre feda edilirken biz çocuklarımıza doğru olanı göstermek istedik. Başkanımız bize her konuda olduğu gibi bu konuda da destek verdi. İlk olarak bu Park'tan başladık ağaç dikmeye ve Narlıdere'nin her yanında bu etkinliğimizi devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Güzel ve yeşil bir Narlıdere için

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Nar ağacı dikim etkinliği öncesinde yaptığı konuşmada Narlıdere kent konseyinin ilk etkinliğine gösterilen ilgiye teşekkür ederken özellikle Nar ağacı dikmek için etkinliğe katılan minik öğrencilere 'Güzel ve yeşil bir Narlıdere için, yeşil bir dünya için Ağaç dikmeye devam edeceğiz' dedi. Son günlerde ülkemizin ana gündem maddelerinden biri haline gelen ağaç katliamlarını, maalesef haberlerden üzülerek takip etmekteyiz. En azından biz Narlıdere'de çocuklarımızın geleceğine yatırım yaparak yeşil alanlar oluşturuyoruz. Bugün Narlıdere tercih edilen bir ilçe haline geldiyse bunun nedeni yeşil dokusu ve imar yapısıdır. İmar yapısı sıkıntılı olan ve bugün kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilen alanlarda ise bu sorunu 2017 yılı itibari ile uygulanmaya başlanacak olan 'Kentsel Dönüşüm' projesiyle çözeceğiz. Yeşil alanları ile birlikte bu bölgelerin yaşam biçimleri değişecek. Bugün Atatürk Mahallesi ve 2. İnönü Mahallesinde yeşil alan ve çocuklarımız için oyun alanı yapmak için bir metre kare alan bulamıyoruz. Bu yüzden kentsel dönüşüm Narlıdere İçin çok önemli bir hamle olacak ve tek sorunlu bölgemizde böylelikle hak ettiği modern ve sağlıklı görünümüne kavuşacak.

Tek dileğimiz barışın gelmesidir.

Narlıdere'ye düşen şehit ateşi ile ilgili çok üzgün olduklarını ifade eden Başkan Batur

"Her gün Türkiye'nin dört bir yanına dağılan şehit haberlerinden biri de Ilıca Mahallemize geldi. Şehit haberi hepimizi çok üzdü. Yakınımıza gelince daha da acı verir bir hal alıyor. Hakan kardeşimizin, şehidimizin Afyon'daki cenaze merasimine katılarak ailesine baş sağlığı diledik. Tüm bu yaşanan acı olayları karşısında tek dileğimiz savaş ortamının bitmesi ve barışın gelmesidir" dedi

Miniklerden Batur'a özel talep

Narlıdere Pir Sultan Abdal Parkı içindeki dere boyunca dikilerek parkımıza renk katacak olan Nar ağacı dikim törenine gelen minik kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim görevimiz bu pırıl pırıl çocuklarımız yeşil sevgisi ve yeşil ile buluşturabilmek. Minik kardeşlerimiz bizden ayrıca meşe palamudu fidan ve dikmek için bir yer göstermemizi istediler. En kısa zaman istediklerini yerine getireceğiz ve fidan dikim törenini de minik kardeşlerimiz ile birlikte gerçekleştireceğiz.

Koşa koşa gelirim

CHP Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu, Nar ağacı dikim töreninde bu kadar olumsuzluğun yaşandığı ülkemizde güzel bir şey yaparak içimizi aydınlatan Narlıdere Kent Konseyi ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum diyerek sözlerin başladı. Moroğlu"Dünya yönetilemez bir hale gidiyor. Yeni bir yönetim biçimi aranıyor. Aranılan yönetim biçiminin en önemli parçası da katılımcı demokrasidir. Bugün buraya yeşil bir Dünya'ya destek olmak için katılan Narlıdereliler ve çocuklarımız. Bugünü asla unutmayın ve Başkan Batur'un sizlere söz verdiği meşe palamudu dikim törenine çağırırsanız size destek vermek içim koşa koşa gelirim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Narlıdere Narlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement