Narman'da Çöpler Peri Bacalarına Dökülüyor - Son Dakika
Yerel

Narman'da Çöpler Peri Bacalarına Dökülüyor

Narman\'da Çöpler Peri Bacalarına Dökülüyor

Erzurum'un Narman ilçesinde kırmızı periler diyarı diye anılan Narman peri bacalarının bulunduğu kanyonun üst kısmı çöp alanı olarak kullanılması görenleri şaşırtıyor.

18.03.2015 10:05  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Narman İlçesi'nde kırmızı periler diyarı diye anılan Narman peri bacalarının bulunduğu kanyonun üst kısmı ilçe belediyesi tarafından çöp alanı olarak kullanılması görenleri şaşırtıyor.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan ve 60 kilometrekareyi kapsayan ve içerisinde çeşitli oluşumlar bulunan Narman Kırmızı Peri Bacaları yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olurken Halikarnas Balıkçısı olarak da bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı'ya benzetilen ve Dünyaca ünlü dergilere kapak olan bir oluşumun bulunduğu alana çöp dökülmesi tepkiyle karşılanıyor.

Gerek oluşumları gerekse doğal güzelliğiyle görenleri hayran bırakan Kırmızı Peri Bacalarını Turizme kazandırmaya çalışılırken diğer yandan Dünya Geçici Miras Listesine giren Kırmızı Peri Bacalarına çöp dökülmesi kafalarda soru işaretinin oluşmasına sebep oluyor. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Narman'da Çöpler Peri Bacalarına Dökülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement