Narman'da Öğrencilere Yönelik Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Narman'da Öğrencilere Yönelik Eğitim Semineri

Narman İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik tarafından, öğrencileri bilinçlendirmeye yönelik seminer düzenlendi.

06.03.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narman İlçe Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik tarafından, öğrencileri bilinçlendirmeye yönelik seminer düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde, Narman Belediyesi Konferans Salonu'nda lise öğrencilerine yönelik programda, iletişim, öğrenme, milli birlik ve beraberlik konularında eğitimler verildi.

Emniyet amiri Mehmet Bağış, yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberliğin aynı zamanda milli devletin gerçekleşme vasıtası olduğunu belirterek, milletin tarihin bir ürünü ve sonucu olarak en gelişmiş toplum düzeni olduğunu söyledi.

Milletin, tarihi ve sosyolojik bakımdan belirli bir aşamaya ulaşmış, belirli nitelik ve şartları, özellikleri olan bir topluluk olduğunun altını çizen Bağış, şunları kaydetti:

"Millet her şeyden önce, sınırları tarihte hazırlanmış ve mücadelelerle çizilmiş bir vatana dayanır. Milletle vatan arasındaki ilişki, vatanın milli varlığın heyecan kaynağı olmasından, toplumsal varlığımızın devamını ve düzenini toprağa, ülkeye bağlı olarak sağlamış olmasındandır. Vatan, millet denilen insan topluluğunun, müşterek hatıralarını, iftiharlarını, gururlarını, müşterek acılarım ve isteklerini bünyesinde taşır. Vatan, geçmişin kültür mirasını ve zenginliğini içinde saklar. Millet, bu sözünü ettiğimiz vatan üzerinde aynı dille, aynı duyguyla kültür birliği kuran bir bütün haline gelmiş, şuurlu insan topluluğudur."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Narman'da Öğrencilere Yönelik Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement