Narman Myo'da Isı Yalıtımı Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Narman Myo'da Isı Yalıtımı Semineri Verildi

Narman Myo\'da Isı Yalıtımı Semineri Verildi

Narman Meslek Yüksek Okulunda Yapı Denetimi bölümünde okuyan öğrencilere ısı yalıtımı semineri verildi.

17.05.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narman Meslek Yüksek Okulunda Yapı Denetimi bölümünde okuyan öğrencilere ısı yalıtımı semineri verildi.

Narman Meslek Yüksek Okulunda Yapı Denetimi bölümünde okuyan 1 ve 2. sınıf öğrencilerine Isı ve Su Yalıtımı konusunda seminer verildi.

Narman Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleşen seminerde sunumu yapan İzocam Tic.ve Sanayi Aş. Bölge Yöneticisi İnş. Müh. İlhan Tohumcu, yalıtım konusunun öneminden bahsederek, ülkemizde yaklaşık olarak 9 milyon 500 bin bina ve 19 milyon 500 bin konut bulunduğunu belirterek ısıtma ve soğutma işi için oldukça büyük miktarda enerji ve buna bağlı olarak para harcandığını belirtti. Binaların verimli ve doğru bir şekilde yalıtıldığında, enerji verimi ve parasal olarak tasarruf sağlanacağını ifade eden Tohumcu, yaşam konforunu artıracağını, ısıl konforu artırıp ayrıca enerji tüketimini azaltıp çevrenin korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Ayrıca yalıtım konusunda 1 Kasım 2008 yılında yürürlüğe giren Isı Yalıtım Yönetmeliği uyarınca yeni yapılan inşaatlarda ısı yalıtımın zorunluluğundan bahsedip mevcut eski binalarında 2017 yılına kadar ısı yalıtımı yaptırmak zorunda olduğunu belirten Tohumcu, bütün binaların enerji kimlik belgelerinin oluşturulması gerektiğini, bu durumda da mezun olacak öğrenciler için önemli bir istihdam sağlayacağını kaydetti.

Seminerde söz alan Yapı Denetimi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ali Öz Seminere konuşmacı olarak katılan İnş. Müh. İlhan Tohumcuya ve bu tür seminer ve aktiviteler konusunda her türlü imkan ve olanakları sağlayan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ercan Çelik'e şükranlarını belirtti.

Seminer sonunda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ercan Çelik seminere konuşmacı olarak katılan İnşaat Mühendisi İlhan Tohumcu'ya seminere katılım ve yapmış olduğu sunum dolayısıyla bir plaket taktim etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Narman Myo'da Isı Yalıtımı Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement