Nasa Astronotu Linnehan'dan Uzay Dersi - Son Dakika
Yerel

Nasa Astronotu Linnehan'dan Uzay Dersi

Nasa Astronotu Linnehan\'dan Uzay Dersi

NASA'ya bağlı olarak 1996 2008 yılları arasında uzaya giden ve Hubbel uzay teleskobunun bakımı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nun inşaası gibi görevlerde bulunan astronot Richard Linnehan, Uzay Kampı Türkiye'de dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere deneyimlerini anlattı.

03.07.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotlarından Richard Linnehan, İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye'de, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere deneyimlerini anlattı.

Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) tarafından işletilen, ABD, Kanada ile birlikte dünyadaki 3 merkezden biri olan Uzay Kampı Türkiye, 1996-2008 yılları arasında Hubbel uzay teleskobunun bakımı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nun inşası gibi görevlerde bulunan NASA astronotu Richard Linnehan'ı ağırladı.

Uzay Kampı Türkiye'de, uzay, bilim ve matematik alanlarında uygulamalı eğitim alan 7-15 yaş grubundaki Türk öğrenciler ile ABD, Yunanistan, Polonya ve Kanada'dan gelen çocuklarla bir araya gelen Linnehan, yaptığı sunumla uzay deneyimlerini paylaştı.

Linnehan, uzay mekiklerinin fırlatılması, uzay istasyonu inşaası ve astronot kıyafetlerinin özellikleri gibi konuları fotoğraflar eşliğinde anlattığı sunumunda, en keyif aldığı uzay görevinin 2008 yılında uzay mekiği Endeavour ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nun inşaası için gerçekleştirilen ve uzun yürüyüşlerine liderlik ettiği uçuş olduğunu söyledi.

-Uzayda yaşam var mı

Uzay mekiği Colombia ile 2002 yılında Hubble uzay teleskobunun bakımı için düzenlenen görev ve teleskoptan elde edilen veriler ışığında uzayda başka hayatların olup olmadığı sorusuna cevap veren Linnehan, teleskobun uzayın tamamen karanlık bir alanına çevrilerek çektiği bir fotoğrafta, insanın baş parmağın yarısı kadarlık bir açısal büyüklükteki bölgede yaklaşık 6 bin tane galaksi belirlendiğine işaret etti.

Linnehan, sadece bu alanda gözlenen her bir galaksinin, yüz milyarlarca yıldız barındırdığını ve basit bir hesapla bu yıldızlardan sadece yüzde 1'inin etrafında güneş sistemine benzer sistemler bulunmasının mümkün olduğunu savunarak, "Bu sistemlerin sadece yüzde 1'inin dünyadakine benzer yaşam koşulları oluşturabilecek gezegenlere sahip olduğunu varsaydığımızda, Dünya dışında başka gezegenlerde hayat olmadığını söylemek akıl almaz bir iddia olur" dedi.

Sunumda uzayda bulunmanın vücudunda hissettirdiklerinden de örnekler veren Linnehan, uzayda çok yoğun bir çalışma programı içinde olduklarını ve bu nedenle yaşadıklarının eğlenceli olup olmadığını dünyaya geri dönünceye kadar fark edemediğini dile getirdi.

Linnehan, sunumunun sonunda kampta eğitim gören öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nasa Astronotu Linnehan'dan Uzay Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement