Ordulu Astrofizikçi Umut Yıldız, Bilim İnsanı Olarak Umut Veriyor - Son Dakika
Güncel

Ordulu Astrofizikçi Umut Yıldız, Bilim İnsanı Olarak Umut Veriyor

Dünyanın en büyük uzay araştırma merkezi olan NASA'da 'Mars Projesi'nde çalışan Ordulu astrofizikçi Umut Yıldız, geleceğin bilim insanı olarak umut vadediyor.

15.06.2015 15:47  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük uzay araştırma merkezi olan ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'da çalışan Ordulu astrofizikçi Umut Yıldız, geleceğin bilim insanı olarak umut veriyor.

2 YIL ÖNCE NASA'DA İŞE BAŞLADI

Memur bir ailenin çocuğu olarak 1980 yılında dünyaya gelen, Ankara Üniversitesi Astronomi Uzay Bilimleri Bölümü'nü bitirdikten sonra Hollanda'nın Groningen Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini, Leiden Üniversitesi'nde doktora yapan Ordulu astrofizikçi Umut Yıldız (35), iki yıl önce NASA'da çalışmaya başladı.

MARS PROJESİNDE GÖREV YAPIYOR

NASA'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan ve uzay çalışmalarını sürdüren Jet Propulsion Laboratory (JPL) bünyesinde görev yapan Umut Yıldız, aynı merkezin halen sürdürdüğü 'Mars Projesi'nde veri bilimcisi olarak görev yapıyor. Burada görev yapan 5 bin kişilik personel içinden 4 Türk'ten sadece biri olan Umut Yıldız, her Türk'ün istediğinde bu tür alanlarda kendini gösterebileceğine dikkat çekti.

"KISA VADEDE PARA KAZANMA FİKRİ İNSANI HAYALLERİNDEN VAZGEÇİRİYOR"

Umut Yıldız, "Türk insanının hiçbir eksiği yok. Sadece fırsatlar verilmiyor. Bir takım fırsatların verilmesi lazım. Ancak o zaman uluslararası alanda bilim yapabileceğiz. Ülkemizde ne yazık ki üniversiteye girme mantığı iş bulma mantığı oldu. 'Acaba bu bölümü bitirirsem bana iş var mı?' gibi bakılıyor. Biraz bunu bir kenara bırakarak hayallerinin peşinden koşabilmeli. En azından ben bunu yaptım. Hayallerimi takip ettim. Para kazanıp kazanmak pek umurumda değildi. Bu beni birçok ülkeye seyahat ettirdi. Çok büyük teleskoplarda çalışma imkanım oldu. Kısa vadede para kazanmayı düşünmek insanları hayallerinden vazgeçirebiliyor. Astronomi bölümünde kısa vadede para kazanmıyorsunuz. Ama daha sonra bu çalışmalarınızın uzun vade de karşılığını alacaksınız. Teknolojinin bütün sınırlarında dolaşacaksınız. Bilimin sınırlarında geziyorsunuz o sınırlardan biri de sizi olacaksınız" dedi.

Ordulu Astrofizikçi Umut Yıldız, Bilim İnsanı Olarak Umut Veriyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordulu Astrofizikçi Umut Yıldız, Bilim İnsanı Olarak Umut Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Özdemir: Helal olsun 7 2 Yanıtla
  • orduluyuz: gurur duyduk aydınlık insan! 8 1 Yanıtla
  • Nalan: Tebrikler.İnsan gurur duyuyor. 9 0 Yanıtla
  • KAPTAN MARKOS: part time çalışıyordur kesin 2 5 Yanıtla
  • birisi: ordu lu olarak gurur duydum,tebrikler... 7 0 Yanıtla
  • Cosdan: Bravo demek Lazım 6 1 Yanıtla
  • Remziye : Bir ordulu olarak gurur duydum.Tebrik ediyorum.Başarılarınızın devamını dilerim. 5 1 Yanıtla
  • salih salih: Bir Ordulu olarak gurur duydum. 6 0 Yanıtla
  • M. ADIGÜZEL: Örnek vatantaş 5 0 Yanıtla
  • Seren: tebrikler, başarılarının devamını diliyoruz.... 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement