Nasdaq'da Gong Borsa İstanbul İçin Çalacak - Son Dakika
Ekonomi

Nasdaq'da Gong Borsa İstanbul İçin Çalacak

Nasdaq\'da Gong Borsa İstanbul İçin Çalacak

21 Nisan'da Nasdaq'ta Borsa İstanbul için gong töreni düzenlenecek.

16.04.2014 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul ile Nasdaq OMX stratejik ortaklığı çerçevesinde 21 Nisan'da New York Nasdaq MarketSite'de gong töreni düzenlenecek. 

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Türkiye, bölge ve küresel borsacılık sektörü için önemli bir dönüm noktası olan stratejik ortaklık çerçevesinde, 21 Nisan 2014 tarihinde ABD'nin New York kentindeki Nasdaq MarketSite'de gong töreni gerçekleştirilecek. 

BİST BAŞKANI TÖREN İÇİN GİDECEK

Nasdaq OMX'de seans, Borsa İstanbul için çalacak gong ile başlayacak. Törende Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ve NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher yer alacak. 

3 AY SONRA NEW YORK'TA 

20 Ocak'ta Borsa İstanbul ve Nasdaq OMX'in ortaklığı İstanbul'da düzenlenen gong töreni ile resmiyet kazanmıştı. Borsa İstanbul'la teknoloji alanında yapılan işbirliği kapsamında Nasdaq OMX BIST'ten yüzde 5 azınlık hissesi alacak; bu payı ayrıca yüzde 2 ek hisse alma seçeneği kullanarak yüzde 7'ye çıkarabilecek. 

NASDAQ, BİST'E ORTAK OLABİLİR

Nasdaq ayrıca Borsa İstanbul'dan bazı nakit ödemeler alacak. İşbirliği Borsa İstanbul'un Nasdaq OMX'de azınlık hisse sahibi olmasına da imkan verebilir.

Nasdaq OMX, Borsa İstanbul’a spot pay ve borçlanma aracı piyasaları ile emtia ve enerji türev enstrümanlarının bütünleşik şekilde işlem göreceği Genium Inet Trading sistemini verecek. 2015 yılı ortasından önce bütün piyasaların yeni teknolojiye intikal etmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Nasdaq'da Gong Borsa İstanbul İçin Çalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement