Naşide Göktürk Bitez'de Toprağa Verilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Naşide Göktürk Bitez'de Toprağa Verilecek

Naşide Göktürk Bitez\'de Toprağa Verilecek

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Naşide Göktürk yarın toprağa verilecek.

30.08.2016 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Naşide Göktürk yarın toprağa verilecek.

Söz yazarı, besteci ve yorumcu Göktürk'ün 20 yıllık arkadaşı ve "Çocukluğumu Uçuruyorum" isimli son albümünün yapımcısı Niran Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçının cenazesinin Bitez'de Adliye Camisi'nde, yarın ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini söyledi.

Ünsal, 51 yaşındaki sanatçının kaybından dolayı ailesine ve sevenlerine sabır dileyerek, "Biz seni kaybetmedik. Sen eserlerinle her daim yaşayacaksın. Hayat, can dostum Naşide Göktürk'ü kaybetti. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Kanser tedavisi gören Naşide Göktürk'ün, "Dönmen Gerek", "Galiba", "Dinle", "Nasip Kısmet Turkish Cafe", "Aramızda Yollar", "Sakın Ha", "Ağladıkça", "Tanıma Beni" ve "Yüreğim Rehin" isimli şarkılarının yer aldığı son albümü Mart ayı içinde dinleyiciyle buluşmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Naşide Göktürk Bitez'de Toprağa Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fen Bilgisi Öğretmeni, Osmaniye'deki Kuş Cennetinde 195 Farklı Türü Fotoğrafladı
    12:10 Fen Bilgisi Öğretmeni, Osmaniye'deki Kuş Cennetinde 195 Farklı Türü Fotoğrafladı

    Fen bilgisi öğretmeni Halil İbrahim Alagöz, görev yaptığı kentlerde kuş türlerini fotoğraflayarak yüksek lisans tezini tamamladı. Osmaniye'deki Kastabala Kuş Cenneti'nde 195 farklı türün fotoğraflarını çeken Alagöz, kuş fotoğrafçılığını hobi olarak başladığı Kahramanmaraş'tan Muş'a ve son olarak Osmaniye'ye taşıdı. Tez çalışması için Kastabala Sulak Alanı'ndaki kuş türlerini belirleyen Alagöz, 1,5 yılda 195 kuş türünün fotoğrafını çekti. Alagöz, kuşların tanınması ve korunması için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

  • 11:40 "Çingene Kızı" bayram tatilinde ziyaretçi sayısında rekor üzerine rekor kırdı

    Başta "Çingene Kızı" mozaiği olmak üzere birçok önemli esere ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 40 bin kişiyi ağırladı.

  • İranlı turistler Van'da halay çekmeyi öğreniyor
    11:37 İranlı turistler Van'da halay çekmeyi öğreniyor

    İranlı turistler, Van'a tatil için gelen İranlı turistler, sosyal hayata uyum sağlamak için halay çekmeyi öğreniyor. Alışveriş yaparak esnafa destek olan turistler, akşamları eğlence merkezlerinde gönüllerince eğleniyor ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekiyor.

  • Sivas Atatürk Kongre Müzesi'nde Yöresel Kıyafetler Sergileniyor
    11:37 Sivas Atatürk Kongre Müzesi'nde Yöresel Kıyafetler Sergileniyor

    Sivas'ta bazıları halen kırsal kesimdeki kadınlar tarafından günlük hayatta kullanılan yöresel kıyafetler, Atatürk Kongre Müzesi'nde oluşturulan alanda cansız mankenlerin üzerinde sergileniyor. Müze Müdürü İlker Deveci, Milli Mücadele döneminde Sivaslı kadınların yaşantısını sergilemek amacıyla Milli Mücadele döneminde Sivas ve yörelerinde kadınların giydiği kıyafetleri sergilediklerini belirtti. Müzede 300'e yakın kıyafet sergileniyor ve Sivas Olgunlaşma Enstitüsü'nde kıyafetlerin benzerlerinin dikildiği bilgisi verildi.

  • Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor
    11:17 Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor

    Zonguldak'ta otizmli bireyler ve aileleri, tiyatro ve halk oyunları eğitimi alarak sosyal hayata aktif katılım sağlıyor. Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan 'Onlara Farklılıklarıyla Değil İsimleriyle Seslen' projesi kapsamında, otizmli bireyler ve aileleri tiyatro oyunları ve halk oyunları gösterimi için çalışmalar yapıyor. Proje sayesinde otizmli bireylerin özgüveni gelişirken, aileler de sosyalleşme imkanı buluyor. Ekip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası tiyatro salonunda sahne alacak.

  • Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konserine Davet Ediyor
    11:07 Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konserine Davet Ediyor

    Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, tüm Nazillileri, Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilecek olan Bahar Konserine davet etti.

  • Aksaray'da Kemal Sunal ve Yeşilçam izleri
    11:06 Aksaray'da Kemal Sunal ve Yeşilçam izleri

    1985 yılında çekilen 'Keriz' filminin Aksaray'ın Gücünkaya köyünde oynayan köy halkı, hatıralarını anlattı. Kemal Sunal'ın Türkiye'yi güldürdüğü ama kendi hiç gülmediği belirtildi. Filmin çekildiği köyde halen Yeşilçam'ın izleri görülebilmektedir.

  • Niğde Valisi ve çocuk izciler göçmen kuşları gözlemledi
    10:53 Niğde Valisi ve çocuk izciler göçmen kuşları gözlemledi

    Niğde Valisi Cahit Çelik ve çocuk izciler, Akkaya Barajı gölünde göçmen kuşları gözlemledi. Vali Çelik, gölde yaşayan 225 kuş türü olduğunu belirtti ve Niğde'nin doğal alanlarının Türkiye'deki en önemli illerden biri olduğunu vurguladı. Çocuklarla doğayla bütünleşme faaliyetlerine devam edeceklerini söyleyen Çelik, Emli Vadisi'nde bir kamp merkezi yapmayı planladığını da açıkladı.

  • Yeşilçam'ın unutulmazlarından 'Keriz' filminin çekildiği köyde izler hala yaşamaya devam ediyor
    10:26 Yeşilçam'ın unutulmazlarından 'Keriz' filminin çekildiği köyde izler hala yaşamaya devam ediyor

    1985 yılında Kemal Sunal ve Perihan Savaş'ın başrolünü paylaştığı 'Keriz' filminin çekildiği Aksaray'ın Gücünkaya köyü, 39 yıl sonra bile Yeşilçam'ın etkisini taşıyor. Filmde oynayan köy halkı, o günleri gülerek anlatırken, Kemal Sunal'ın normal hayatta ciddi biri olduğu belirtildi.

  • Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi
    10:26 Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi

    Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği ve İzmir Kent Konseyi'nin düzenlediği Bahar Bayramı etkinliğine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Belediye olarak proje ve çalışmalarda her zaman destek olacaklarının sözünü verdi.

  • Nemrut Dağı Ören Yeri'nde Turizm Sezonu Açıldı
    10:15 Nemrut Dağı Ören Yeri'nde Turizm Sezonu Açıldı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı Ören Yeri'nde turizm sezonu açıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri ve Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ziyaretçilere karanfil dağıtarak ören yerinin önemini anlattı. Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, turizm sezonunun hayırlı olmasını diledi ve bölgeye bu yıl yoğun ziyaretçi beklediklerini belirtti. Ziyaretçilerden Erkan Ölmez, İstanbul'dan güneşin batışını izlemek için Nemrut Dağı'na geldiğini söylerken, Fransız Simon Pusebesti ise Nemrut Dağı'na çıkarken zorlandığını ve dev heykellerden çok etkilendiğini ifade etti.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.


Advertisement