Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Çalışmaları Sürüyor

Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Çalışmaları Sürüyor

Konya’nın Akşehir ilçesinde, Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü çalışmaları devam ediyor.

06.04.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü çalışmaları devam ediyor.

Kalkınma Bakanlığı, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen; yılın her günü Nasreddin Hoca'nın tanıtımını sağlayabilecek ve Akşehir'de bir mizah kümelenmesi sağlayarak bölgenin bilinirliğini artıracak, bölgenin kültürel yönden gelişimine katkı sağlayacak yaşayan bir mizah köyü veya sokağı oluşturulmasının amaçlandığı Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü çalışmaları sürüyor.

Çalışmalar kapsamında geçtiğimiz aylarda başlatılan Fizibilite Projesi Çalışması kapsamında Akşehir'de bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Akşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan değerlendirme toplantısına, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Hacette Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nebi Özdemir, Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Güray Küçükkocaoğlu, Sünam Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kadir Öztaş, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, KOP Başkanlığı Proje Sorumlusu Fidan Cicibıyık, Şehir Plancısı Fatma Yılmaz, Mimarlar Mustafa Mermer ve Bengü Altın katıldı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Nasreddin Hoca Dünya Mizah köyümüzün fizibilite projesi raporu tamamlandıktan sonra uygulama projesine geçeceğini yüzde yüz ümit ediyoruz. Bu sayede 10 milyonluk bir yatırımı Akşehir'imiz kazanmış olacak. Nasreddin Hoca'mız ülkemiz ve tüm dünyada felsefesiyle, mizah sanatını kullanarak insanları düşünmeye itmesiyle, mizah sanatını eğitimde kullanmasıyla, İslam alimi, kadı ve bir evliya olarak bilinen bir şahsiyet. Hocamızın felsefesinin daha geniş anlamda kitlelere ulaştırılması noktasında ve Akşehir'imizin de bu vesileyle tanıtılması noktasında bu proje çok önemli. Projede çalışan ve emeği geçen herkesi kutluyor, projemizin en kısa zamanda biterek hayata geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Güray Küçükkocaoğlu'da yaptığı açıklamada, Akşehir'de yapılan fizibilite projesini 4 aşamaya böldüklerini, üçüncü aşama olan bu istişare toplantısın ardından rapor hazırlayarak Fizibilite Projesi raporunu Kalkınma Bakanlığı'na sunacaklarını söyledi.

Hacette Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nebi Özdemir ise, Akşehir'in dünyaya tanıtılmasında Nasreddin Hoca'nın çok önemli bir ivme olduğunu kaydederek projenin Akşehir'in kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Nasreddin Hoca'nın UNESCO tarafından da kabul edilen çok önemli bir dünya mizah bilgesi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Nebi Özdemir böyle önemli bir şahsiyetin 800 yıl sonra da torunlarını beslemeye devam etmesinin önemine dikkat çekti.

KOP Başkanlığı Proje Sorumlusu Fidan Cicibıyık'da yaptığı açıklamada, toplantının ardından yapılacak alan gezisinden sonra hazırlanan raporun kendilerine teslim edileceğine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı sonrası katılımcılar Akşehir'deki tarihi mekan ve sokakları gezerek alan incelemesinde bulundular. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement