Nasrettin Hoca Yozgat semalarında - Son Dakika
Güncel

Nasrettin Hoca Yozgat semalarında

Nasrettin Hoca Yozgat semalarında

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Sürmeli Şenlikleri kapsamında tarihi Çeşka Kalesi'nde Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası gerçekleştirildi.

16.08.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Sürmeli Şenlikleri kapsamında tarihi Çeşka Kalesi'nde Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası gerçekleştirildi.

Şampiyonaya katılan Türkiye'nin farklı şehirlerinden yaklaşık 40 sporcu, güneşin ilk ışıklarıyla şampiyonanın yapıldığı alana geldi.

Şampiyonaya Konya'nın Akşehir ilçesinden katılan yamaç paraşütü öğretmen pilotu Fahri Çavdar, Nasrettin Hoca kıyafetiyle uçuş yaptı.

Kıyafetiyle şampiyonada dikkatleri üzerine çeken Çavdar, "Dünyanın ortası, gülmecenin başkenti Akşehir'den yiğitler diyarı, yiğidin harman olduğu Yozgat'a sevgiler, selamlar getirdim. Yozgat semalarına, sevgi, barış, kardeşlik, hoş görü mayası çalacağım" dedi.

2005 yılından bu yana değişik organizasyonlarda Nasrettin Hoca kıyafeti ile uçtuğunu belirten Çavdar, Türkiye'nin farklı bölgelerinde sevgi, barış, hoşgörü mayası çaldığını söyledi.

Yozgat 15. Sürmeli Şenliklerine ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan da Yamaç Paraşütü Şampiyonası ile hem ülkenin farklı illerinden çok sayıda sporcunun Yozgat'a geldiğini hem de Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlandığını vurguladı.

Arslan, Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nı her yıl geleneksel olarak sürdürmek istediklerini kaydetti.

Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz ise Yozgat'ın havacılık sporları için özel bir yer olduğunu söyledi.

Yozgat'ın sivil havacılığa 2 yıldır katkı sağladığını ifade eden Akyüz, "Yozgat'ın çok özel bir yer olduğunu havacılık sporları adına geçen sene ilk burada model uçak etkinliğine katıldığımda anlamıştım. Bu sene Yozgat'ın Sürmeli Şenlikleri ile birlikte bu faaliyetlerin icra edilmesini çok daha uygun olacağını değerlendirdik" diye konuştu.

Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Şefi Mevlüt Oyraz da Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi'nin ikinci etabını Yozgat'ta 40 sporcu ile başlattıklarını ifade ederek, ilk kez Yozgat'ta gerçekleştirdikleri şampiyonanın üçüncü etabını Eylül ayında gerçekleştireceklerini söyledi.

-Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan röportaj

-Bekir Akyüz röportaj

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nasrettin Hoca Yozgat semalarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement