Antalya'daki Rusları Panikleten 'Denizaltı' Söylentisi - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Rusları Panikleten 'Denizaltı' Söylentisi

"Rus denizaltı gizlice gelecek, bütün Rusları alıp götürecek" söylentisi Antalya'yı karıştırdı. Söylentinin bir şakadan ibaret olduğu ortaya çıktı.

01.12.2015 10:42  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde Antalya'nın Rusça konuşan sakinleri arasında yayılan bir söylenti çok revaçtaydı. Bu söylentiye göre burada yaşayan Ruslar, onlar için özel olarak gönderilecek bir denizaltı ile kentten tahliye edileceklerdi.

Söylenti sonunda sosyal medyaya da yansıdı. Denizaltı, Antalya'nın plajlarından birine gece yarısı gelecekti. Burada yaşayan Ruslar pasaportları ve Antalya'da yaşadıklarını gösteren belgelerle birlikte denizaltıya gitmeliydi.

"BİRİSİ BU ŞAKANIN GERÇEK OLDUĞUNA İNANDI VE..."

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı bu söylentiyi ve etkisini şöyle anlatmaya devam ediyor: "Birisi bu şakanın gerçek olduğuna hüküm getirdi ve sosyal medyada paylaştı. İnsanlar öyle büyük bir paniğe kapıldılar ki belgelerini toplamaya ve plaja doğru yola çıkmaya başladılar. Sonunda bunun şaka olduğunu anlaşıldı; herkes gülmeye başladı ve genel atmosfer biraz daha yumuşadı."

"HER GÜN İRİNA'YI ARAYIP OLANI BİTENİ SORDULAR"

Antalya'daki Ruslar geçen haftayı her gün İrina'yı arayarak, Türkiye ile Rusya arasında neler olup bittiğini sorarak geçirdi. Onlar da, çoğu Türk olan gazeteci ordusu gibi kapısına gelip ondan bir yorum olmak için bekliyorlardı.

"BU PANİĞİN NEDENİ RUS KANALLARI! BURADA BİZE YÖNELİK HİÇBİR TEHDİT YOK"

Balcı, "Elbette burada, Antalya'da Ruslar arasında bir panik vardı. Ama bu paniğin nedeni insanların Rus televizyon kanallarını izlemesiydi. Gerçekte burada bize yönelik hiçbir tehdit yok. Kimse bizi sokağın ortasında durdurmuyor. Kimse bizi hiçbir şeyle suçlamıyor." diyor.

İrina'ya göre çocuklar oyun oynayarak Türkiye - Rusya krizine bir son vermeye çalışıyorlar. Bazen de aralarında tartışıyorlar. Ama bunlar da oyun oynarken yaptıkları tartışmalar. Sonunda herkes bir araya geliyor ve barışıyorlar.

"SADECE ANTALYA'DA 40 BİN RUS YAŞIYOR"

Sadece Antalya'da 40 bin Rus yaşıyor. Onlar için Ankara ve Moskova arasındaki kriz sadece politik değil, aynı zamanda günlük hayatlarını ve geleceklerini yakından etkileyen bir hikaye.

"HERKES OLAYLARIN BU NOKTAYA GELMESİNDEN ŞAŞKIN"

Antalya'daki bir Rus okulunun müdürü olan İrina Şabarinskaya "Herkes olayların bu noktaya gelmesinden şaşkın" diyor. Okulda çoğu Rus yaklaşık 300 öğrencisi var ve çoğu da Türklerle evliliklerden olan çocuklar.

Okulda aynı zamanda daha üst sınıflara eğitim veren turizm akademisi de var. Burada Türk öğrenciler de eğitim görüyor. Öğrencilerin kendi aralarında hiçbir problem yok. Dersler olması gerektiği gibi devam ediyor. Ancak derslerde siyasi konulara değinmemeye çalışıyorlar.

Fakat dersler bitip teneffüsler başlayınca öğrenciler veya okuldan sonra ebeveynler ve öğretmenler müfredatta olmayan bir konuyu tartışmaya başlıyorlar: Rusya'nın Dışişleri Bakanı'nın söyledikleri ne anlama geliyor? Türkiye'nin yaptırımlara karşı yanıtı ne olacak? Ve elbette, bundan sonra ne olacak? Kimsenin bu sorulara net bir verdiği söylenemez.

"UMUYORUM Kİ BU NOKTAYA GELİNMEZ"

Şabarinskaya "Bugüne kadar hiçbir veli çocuklarını bu okuldan almak için bir başvuruda bulunmadı. Ancak bu noktaya geleceğimizden çok kaygılıyız. Umuyorum ki bu noktaya gelinmez. Çünkü çocuklar bizim okulumuzda yıllardır eğitim görüyorlar ve başka bir yere gitmek istemiyorlar. Umarım iki tarafın siyasi liderleri de sağduyulu davranır" diyor.

Antalya\'daki Rusları Panikleten \'Denizaltı\' Söylentisi

Son Dakika Güncel Antalya'daki Rusları Panikleten 'Denizaltı' Söylentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Cem : rusya kucucuk Cecenistana bir sey yapamadı 20yıldır kocaman Turkiyeye ne halt ede bilir. 3 2 Yanıtla
  • betül: Yaaa saçmalamayın nereye gidiyorsunuz Türkiyede size yönelik bir saldırı yok biz Rusları severiz... 2 1 Yanıtla
  • Türk: Yozlaşanlar Türk kanı taşımaktan allahın inayeti ile uzaklaşıyorlar aslına asi oluyor. Saf Türk olanlar yeter. 2 1 Yanıtla
  • omer : gerizekalılar. .. 1 1 Yanıtla
  • NBAA ( NERDE BİZİM AZİZ ARAPLARIMIZ ) ?: Türkiye/Rusya krizi gittikçe büyüyor,diğer ülkeler seviniyor(ÇOK YAZIK).Rusya bize kapılarını tamamen kapatıyor.Belki diğer ülkeler de başlayacaklar.AB zaten bizimle oynuyor.Bizimkiler halen Arapların,,din bekçiliğini,, yapmaya devam ediyorlar.Camilerle,Rabia işaretleriyle,ezan sesleriyle,türbanlarla,Arap zihniyetiyle,Nato,nun arkasına saklanarak dünyaya hakim olacaklarını sanarlar?Zaman,,atom çağı,,(bilim,teknoloji).Beyinler değişmesse geleceğimiz karanlık.Bakalım bizeArapların faydası olacakmı 1 1 Yanıtla
  • BODO ( Ben Onların Düşüncelerini Okurum ): Rusya/Türkiye arasindaki krizin büyüme sebebi bence uçak falan değil.Asıl mesele Turkiyeye gidipte Türkiyeye yerleşen Rusvatandaşlarıdır.Bilhassa Rus hanimlarimiz.Rus siyasetciler bundan rahatsız oldular.Hem kıskandılar,hemde Türkçülüğün büyümesinden korktular.Şimdi iki milleti birbirinden soğutmak/ayırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Türkiyede evlenip yuva kurmuş Rus vatandaşlarımıza,,boşanacaksınız ve vatanınıza geri döneceksiniz,,diye çağrı yaparlarsa,hiç şaşmayın. 0 0 Yanıtla

Advertisement