NATO Boru Hattında Hırsızlık - Son Dakika
Güncel

NATO Boru Hattında Hırsızlık

NATO Boru Hattında Hırsızlık

Kocaeli'de, NATO boru hattında akaryakıt çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişinin akaryakıt çalmak için 200 bin lira harcadıkları belirtildi.

08.02.2013 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de, NATO boru hattında akaryakıt çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişinin akaryakıt çalmak için 200 bin lira harcadıkları belirtildi.

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, NATO boru hattındaki akaryakıt hattından yakıt çaldıklarını belirledikleri 22 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların bu işi yapabilmek için 200 bin lira harcayarak 5 farklı yerde tünel kazdıkları ve şimdiye kadar 150 bin litre yakıt çaldıkları ortaya çıktı.

Derince ve Körfez ilçelerinde NATO boru hattı güzergahını belirleyen örgüt üyeleri, boru hattına yakın mevkilerde işyeri kiraladı. Kiraladıkları işyerlerinden NATO hattına toprak altından uzun tünel kazan örgüt üyeleri, hazırladıkları düzeneklerle NATO boru hattından yakıt çekti. Yaklaşık bir yıl boyunca polis ekipleri tarafından takip edilen örgüt üyelerine operasyon düzenlendi.

Kocaeli'nin Derince, Körfez, Gebze, Çayırova ve İzmit ilçeleri ile Tokat, Amasya ve İstanbul illerinde düzenlenen operasyonda çete lideri olduğu öne sürülen Mehmet Ç (30) ile birlikte 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 7

kamyon, 3 minibüs, 5 adet hilti, NATO hattından yakıt çekmek için kullanılan 500 metrelik hortum, 10 akaryakıt tankı ve boru hattından yakıt çekmek için kullanılan düzeneklerle birlikte hattan çalınan 150 bin litre yakıt ele geçirildi. Şahıslardan Kemal G tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şahısların halen gözaltında bulunduğu ve emniyetteki işlemlerine devam edildiği kaydedildi.

Örgüt üyelerinin Körfez ilçesi Hamit Kaplan Caddesi, Derince ilçesinde ise Ergenekon Caddesi ile Tahsin Özbek Hastanesi mevkiindeki hemzemin geçit altında toplamda 150 metre uzunluğunda tünel kazdıkları ve bu tünellerle yaklaşık bin kamyon yakıt çalmayı planladıkları iddia edildi. Zanlıların bu işi yapabilmek için yaklaşık 200 bin lira para harcadıkları ortaya çıktı.

Öte yandan Derince Çenesuyu Mahallesi'nde bulunan Yediemin deposunun sahibi Ebul Muhsin A'nın da deposunun altında tünel kazdırdığı ve örgüt üyesi olduğu iddia edilerek gözaltına alındığı belirtildi.

Polis ekipleri, Ergenekon caddesi ile NATO Caddesi'ndeki iki noktada kazı çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi'ne ait iş makineleri caddelerin altından geçmekte olan tünelleri iş makineleri vasıtasıyla buldu. Yolu trafiğe kapatan ekipler, belirledikleri iki bölgeyi yaklaşık 1 metre boyunda kazdı. Yapılan kazı çalışması sonrasında, girişi yedi emin otoparkından ve bir evin giriş katındaki daireden olduğu tespit edilen yaklaşık 15 metrelik iki tünel bulundu. Tünele döşenen aparat ve borular vasıtası ile NATO boru hattından yakıt çalındığı tespit edildi. Gözaltına alınan zanlıların Pazartesi günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel NATO Boru Hattında Hırsızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement