NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Afganistanlı Yetkililer Ülkelerine Barış Getirmeye Kararlı" - Son Dakika
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Afganistanlı Yetkililer Ülkelerine Barış Getirmeye Kararlı"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO-Ukrayna Komisyonu’nun Savunma Bakanları düzeyindeki toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Afganistanlı yetkililer ülkelerine barış getirmeye kararlı” dedi.

25.06.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO- Ukrayna Komisyonu'nun Savunma Bakanları düzeyindeki toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Afganistanlı yetkililer ülkelerine barış getirmeye kararlı" dedi.

NATO Savunma Bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Acil Müdahale Gücü'nün kapasitesini arttırmak amacıyla bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO-Ukrayna Komisyonu'nun Savunma Bakanları düzeyindeki toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Stontenberg, basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, toplantının iyi geçtiğini sözlerine ekleyerek, "Kararlı Destek görevinin gelişimini tartıştık. Afganistan Ulusal Güvenlik Güçleri'ne destek vermeye nasıl devam edebileceğimizi görüştük. 6 aydır Afgan güçleri, Afganistan'daki tüm sorumluluğu üstleniyor" dedi. Mücadele zamanı olduğunu belirten Stoltenberg, " Kabil'de saldırılar gerçekleştirildi ve ülke genelinde çatışmalar yaşandı. Buna rağmen, Afgan güçleri etkili bir şekilde bunun üstesinden gelmeyi başardı. Afgan güçleri bu zor dönemlerde örnek cesaret, kararlılık ve bağlılık göstermiştir. Aynı zamanda Afgan Hükümeti de iddialı reform programı oluşturmuştur. Biz de Afgan Hükümetini bu reformları uygulamaya devam etmesi konusunda cesaretlendirdik" ifadelerine yer verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Afganistanlı yetkililerin ülkelerine barışı getirmeleri konusunda kararlı olduklarını bildirerek, "Afgan Hükümetinin bu çabalarını güçlü bir şekilde destekliyoruz. NATO ve ortaklarımız Afganistan ile birlikteyiz. Güvenlik güçlerimi eğitim, tavsiye ve yardım konularında destek sağlamaya devam edecektir. Kararlı Destek görevimizin bir sonraki aşamasına başlamayı planlıyoruz. Ne yapmamız gerektiğine ve bunu nasıl en iyi şekilde yapabileceğimize odaklanacağız. Gelecek aylarda da devam edecek ve bu yılın sonunda daha fazla karar alacağız" dedi.

Dışişleri Bakanlarının Mayıs ayında gerçekleştirdiği toplantıda, mevcut görevin tamamlanmasının ardından Afganistan'ın güvenlik kurumlarının desteğe ihtiyacı olduğunu fark ettiklerini bildiren Stoltenberg, "Bugün, Kararlı Destek görevinin ardından Afganistan'da sivil yönetimin varlığına bağlılığımızı doğruluyoruz. Hem Afganistan hem de NATO için değişme ve mücadele etme zamanı. Ancak, zorlukları birlikte atlatabilir ve birlikte ayakta durabiliriz" dedi. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Afganistanlı Yetkililer Ülkelerine Barış Getirmeye Kararlı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement