NATO: Saldırıları Kınıyoruz, Her Zaman Türkiye'nin Yanındayız - Son Dakika
Güncel

NATO: Saldırıları Kınıyoruz, Her Zaman Türkiye'nin Yanındayız

NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye'ye destek açıklaması geldi. Stoltenberg, "NATO teröre karşı mücadelede her zaman Türkiye'nin yanında olacaktır." dedi.

28.07.2015 13:00  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve yapılan operasyonlar hakkında bilgi vermek ve istişarelerde bulunmak üzere Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4. maddesi kapsamında NATO'yu toplantıya çağırmıştı.

Türkiye'nin talebi üzerine toplantı, bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve Türkiye ile güçlü dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

"TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TEHLİKEYE GİRERSE..."

Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan NATO Konseyi'nde görüşmeler başladı.
Toplantının açılışında konuşan Stoltenberg, Türkiye'deki terörist saldırıları istişare etmek üzere toplandıklarını belirtti. Stoltenberg, Washington Anlaşması'nın 4. maddesi gereğince herhangi bir müttefikin toprak bütünlüğünü, siyasi bağımsızlığını ya da güvenliğini tehdit altında hissetmesi durumunda, NATO'yu istişareye çağırabileceğini anlattı.

"TAZİYELERİMİZİ SUNUYORUM"

Jens Stoltenberg, Türkiye'nin bu toplantıyı güvenlik durumunu görüşmek üzere talep ettiğini belirterek "Bu korkunç terör eylemlerinden etkilenen Türk hükümetine ve mağdurlara taziyelerimizi sunuyorum." diye konuştu.

"GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Toplantıda, Türkiye'nin kapısının önünde ve NATO sınırındaki istikrarsızlığı görüşeceklerine işaret eden Stoltenberg, "Terörizm hiçbir şekilde haklı olamaz ve tolere edilemez." ifadesini kullandı.

Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve Türkiye ile güçlü dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

"DAHA FAZLA YARDIM TALEBİ GELMEDİ"

Stoltenberg, toplantı kapsamında düzenlediği basın toplantısında ise, "Terörle mücadele konusunda elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Türkiye NATO'dan daha fazla yardım talep etmedi." dedi.

"YAKINDAN İZLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

NATO lideri, "İttifak'ın güvenliği bölünemez ve Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz. NATO'nun Güneydoğu sınırındaki gelişmeleri çok yakından izlemeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Stoltenberg, "NATO Konseyi'nde bugünkü toplantı çerçevesinde bazı tartışmalı konuların da olduğu söz konusu. Güvenlik kaygıları artarsa, Türkiye askeri destek talebinde bulunursa NATO bu desteği sağlayabilir mi?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "Toplantıda tam antlaşma söz konusuydu. Bütün müttefikler Türkiye'ye güçlü desteğini ifade etti. Ve hep birlikte, bir arada dayanışma içerisindeyiz Türkiye'yle. Bütün müttefikler terörizmi bütün şekilleriyle kınadılar."

NATO: Saldırıları Kınıyoruz, Her Zaman Türkiye\'nin Yanındayız
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NATO: Saldırıları Kınıyoruz, Her Zaman Türkiye'nin Yanındayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • ANTİK -EFES: BİJİ OBAMA DİYENLER NE DER ŞİMDİ ACABA 43 4 Yanıtla
  • Elazığ lı 23: Türkiye nin yanındayız demek le olmuyo hergün yeni bir şehit haberi geliyor bunun hesabını kim verecek Kahrolsun pkk Kahrolsun hdp 29 8 Yanıtla
  • gardiyan: nato toplantı sonrası karar.... her zaman yanınızdayız....neyse çok şey söylenebilirde .....İYİ Kİ YANIMIZDASINIZ NATO ÜLKELERİ.....PEK SAMİMİ GELMİYOR BANA 25 2 Yanıtla
  • palulu kürt: pkk arkasında siyonist ve emperyalistlerin olduğu bir maraba kalkışmasıdır. 23 2 Yanıtla
  • vatansever: her yeri karıştırmaya sebep olabilirsinz ama Türkiyeye asla..!çünkü "ALLAH" bütün islam alemini kucaklıyacak islam alemini tutuşturacak meşaleyi ona verdi 19 5 Yanıtla
  • irfan: :))) bunlar Türkiye'yi güçsüz çantada keklik gibi goruyorlardi. taa ki işid le pkk izerine yağan son model füze ve tank bimbardimanlarinin % 5 gücünü görünce (sen neymissin be abi) der gibi Türkiye nin yanindalarmis. 13 11 Yanıtla
  • Özgür: Savaş Konseyi SAVAŞ ister. Başka ne beklenir. 10 13 Yanıtla
  • mahmut: turkiyeyi çok seviyursaniz,su suriyelilerden birazda size gonderelim,kuru kuruya sevgi olmaz. 22 1 Yanıtla
  • vatandaş: Öyle ssk doktoru gibi uzaktan bakmayla olmaz. AC-130 B-52 leri TSK nın emrine verin o zaman inanırız samimiyetinize. 16 7 Yanıtla
  • NecmettinT: Tayyipin en büyük hatası ESAD ile düşman olmaktı eğer şimdi esad yanımızda olsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı 6 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement