NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda Devir Teslim Töreni - Son Dakika
Güncel

NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda Devir Teslim Töreni

NATO Müttefik Kara Komutanlığı\'nda Devir Teslim Töreni

Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı (NATO) Müttefik Kara Komutanlığı Komuta Devir Teslim Töreni ile Korgeneral Frederick Ben Hodges’ın komutanlık görevi Korgeneral John Nicholson’a devredildi.

23.10.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı (NATO) Müttefik Kara Komutanlığı Komuta Devir Teslim Töreni ile Korgeneral Frederick Ben Hodges'ın komutanlık görevi Korgeneral John Nicholson'a devredildi. Törende konuşan Avrupa Müttefik Komutanı Orgeneral Philip Breedlove, "Yeni tehditlere cevap vermek için gereken değişiklikleri yapacağız" dedi.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı Komuta Devir Teslim Töreni, İzmir'de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı Karargahı Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nda gerçekleşti. Törende, Korgeneral Frederick Ben Hodges'ın komutanlık görevi Korgeneral John Nicholson'a devredildi. Ege Ordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde düzenlenen törende ilk konuşmayı yapan Avrupa Müttefik Komutanı Orgeneral Philip Breedlove, "Günümüzde karşımıza çıkan değişen tehditler yöntemlerimizi ve uygulamalarımızı test etmeye devam edecektir. Bizler de ittifak çapında yapılarımızda ve varlığımızda söz konusu yeni tehditlere cevap vermek için gereken değişiklikleri yapacağız. Bugün dünyada çok değişken ve sorunlar her zaman olduğundan daha karmaşık. Güçlü ve yetenekli Kara Kuvvetleri İttifak'ın bu engellerin üstesinden gelmesini sağlayacak hayati önemi haiz, esnek ve değişik durumlara uyum sağlayabilen bir vasıta sağlamaktadır" diye konuştu.

"İTTİFAKIMIZ BÜTÜN TECAVÜZLERİ CAYDIRMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Görevini Korgeneral John Nicholson'a devreden Korgeneral Frederick Ben Hodges da Türk halkının misafirperverliğinin dillere destan olduğunu, bu misafirperverlikten hepsinin fazlasıyla yararlandıklarını belirtti. NATO'nun dünya tarihinin en başarılı ittifakı olduğunu kaydeden Hodges, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlikte ortak bir amaç için çalışan 28 ülkenin gücü, ortak inançlara dayalı bir ittifak ve birbirini savunma taahhüdü yenilmesi imkansız bir güçtür. İttifakımız, kaynağı ne olursa olsun bütün tecavüzleri caydırmaya ve 28 üye ülkemizin güvenlik ve özgürlüğünü sağlamaya devam edecektir. Bir Türk askerini gördüğümde NATO askeri görüyorum. Bir Amerikan askerine baktığımda yine NATO askeri görüyorum. Bugün burada gördüğünüz ve ülkelerinin bayrağını taşıyan bütün askerler. Onlara baktığımda NATO askerlerini görüyorum ve bu nedenle yaptığımız her şey önce asker için."

"İTTİFAK 10 MİLYONLARCA İNSANA ÖZGÜRLÜK GETİRDİ"

Görevi Hodges'dan devralan Korgeneral John Nicholson, NATO ittifakının Avrupa'da barışı koruduğunu, on milyonlarca insana özgürlük getirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bu ittifak Bosna, Kosova ve Afganistan'da istikrarın sağlanmasında yardımcı oldu ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana dünyanın en büyük askeri koalisyonuna önderlik etti. NATO bugün üyelerinin güvenliğine yönelik yeni tehditlere karşı koymak için sürekli olarak evrim geçiriyor."

NATO MÜTTEFİK KARA KOMUTANLIĞI

NATO Müttefik Kara Komutanlığı, NATO'nun 2010 tarihli 'Strateji Konsepti'ne uygun olarak 2012 yılının Aralık ayında İzmir'de tesis edildi. Söz konusu yeni unsur komutanlığı karargahı NATO karargahlarının toplam sayısının 11'den 6'ya indirilmesi kapsamında NATO komuta yapısını daha etkin kılmak ve yapıya işlerlik kazandırmak maksadıyla kurudu. NATO Müttefik Kara Komutanlığı, NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanının emriyle bir krize müdahale etmekle görevlendirildiği takdirde bir Müşterek Kuvvet Komutanlığı Karargahının çekirdeğini oluşturmak suretiyle kara harekatının icrasından ve kara kuvvetlerinin komuta ve kontrolünün senkronizasyonundan sorumlu bulunuyor. Komutanlık halihazırda gayretlerini kara kuvvetlerini düzenlemek, eğitime tabi tutmak ve gereken silah ve teçhizatla donatmak suretiyle konvansiyonel, stratejik ve ulusal sınırları aşan tehditlere karşı koymaya ve bölgesel güvenlik ve istikrarı korumaya hazırlamak üzerinde yoğunlaştırıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda Devir Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement