NATO Zirvesi'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

NATO Zirvesi'ne Doğru

9 bin 500 polisin güvenliği sağlayacağı zirvede, protesto gösterilerin yapılması bekleniyor Newport şehrindeki Usk Vadisi'nde bulunan Celtic Manor tesisinde yapılacak zirve dolayısıyla tesisin etrafı tel örgüyle çevrildi.

02.09.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Krallık, 24 yıl aradan sonra 4-5 Eylül'de NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesine ev sahipliği yapacak.

28 NATO üyesi ülkeden devlet ve hükümet başkanı ile dışişleri ve savunma bakanları, Birleşik Krallık'ın batısında 3 milyon nüfuslu Galler'in güney doğusundaki Newport şehrinde bir araya gelecek.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı ve 9 bin 500 polisin görev yapacağı zirvede Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da yer alacağı heyetle temsil edilecek.

Ukrayna'daki kriz, Afganistan, Irak, Suriye gibi dış politika konularının gündeminde yer alacağı zirve, Newport şehrindeki Usk Vadisi'nde 2000 dönümlük bir alanda bulunan Celtic Manor tesisinde gerçekleştirilecek. 5 yıldızlı bir otel ile 19. yüzyıla ait bir malikanenin içerisinde bulunduğu ve daha önce Ryder Cup golf turnuvasına ev sahipliği yapan tesisin etrafı tel örgüyle çevrildi. Sadece zirvenin yapılacağı Celtic Manor tesisi değil, resmi akşam yemekleri ve resepsiyonların verileceği Cardiff Kalesi ve 17. yüzyıla ait Tredegar malikanesinin etrafında da yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

Zirve boyunca çok sayıda protesto yapılması bekleniyor. Protestoların daha çok "Barış kampının" kurulduğu Tredegar Parkı'nda olması ve protestolara binlerce kişinin katılması öngörülüyor. Protestoların barışçıl geçmesi ancak 2012'de Chicago ve 2009'da Strasbourg'da yapılan NATO zirvelerindeki protestolarda çatışmalar çıkması nedeniyle güvenlik tedbirlerinin alınması bekleniyor.

Newport şehrindeki günlük hayatı etkileyecek zirve dolayısıyla birçok yol trafiğe kapatılacak ve okullarda derslere ara verilecek. Dünya genelinden 1,500 basın mensubunun takip edeceği zirve çerçevesinde NATO üyesi ülkeden 6 savaş gemisi Cardiff limanına konuşlandırıldı.

İngilizcenin yanı sıra Galce de konuşulan, kaleleri ve rugby sporuyla bilinen Galler'in tanıtımına da fayda sağlaması hedeflenen zirve kapsamında ayrıca, İngiltere kraliyet tahtının birinci sıradaki varisi Prens Charles katılımcılar onuruna resepsiyon verecek.

Birleşik Krallık en son 1990 yılında başkent Londra'da 5-6 Temmuz'da NATO zirvesine ev sahipliği yapmıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NATO Zirvesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement