Naylona Karşı Tişörtten Çanta Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Naylona Karşı Tişörtten Çanta Yaptılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eski tişörtten çanta yapımı Mevlütlü İlkokulu Anasınıfı öğretmeni ve TEMA gönüllüsü Volkan Kaz'ın konuşması Sınıf öğrencilerinden Kısmet Akyol'un konuşması Sınıf geneli detay görüntü Naylona karşı tişörtten çanta yaptılar Manisa'nın Salihli ilçesindeki Mevlütlü İlkokulu'nun öğrencileri, plastik malzemelerin doğaya verdiği zarara dikkati çekmek için başlattıkları "Tişörttüm Çanta Oldum Projesi" kapsamında, eski kıyafetlerden çanta üretti Öğrenciler, ailelerine de naylon yerine bez poşet kullanmaları çağrısında bulundu EMRE SAÇLI - Salihli'deki Mevlütlü İlkokulu'nda eğitim gören öğrenciler, plastik malzemelerin doğaya verdiği zarara dikkati çekmek için "Tişörttüm Çanta Oldum" adlı proje başlattı.

12.06.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eski tişörtten çanta yapımı

Mevlütlü İlkokulu Anasınıfı öğretmeni ve TEMA gönüllüsü Volkan Kaz'ın konuşması

Sınıf öğrencilerinden Kısmet Akyol'un konuşması

Sınıf geneli detay görüntü Naylona karşı tişörtten çanta yaptılar

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Mevlütlü İlkokulu'nun öğrencileri, plastik malzemelerin doğaya verdiği zarara dikkati çekmek için başlattıkları "Tişörttüm Çanta Oldum Projesi" kapsamında, eski kıyafetlerden çanta üretti

Öğrenciler, ailelerine de naylon yerine bez poşet kullanmaları çağrısında bulundu

EMRE SAÇLI - Salihli'deki Mevlütlü İlkokulu'nda eğitim gören öğrenciler, plastik malzemelerin doğaya verdiği zarara dikkati çekmek için "Tişörttüm Çanta Oldum" adlı proje başlattı. Öğrenciler, proje kapsamında tişörtten yaptıkları çantaları, naylon poşetlerin yerine kullanmaya başladı.

Okulun 3-A sınıfı öğrencileri, "Tişörttüm Çanta Oldum Projesi" kapsamında, plastik malzemelerin doğaya verdiği zarara dikkat çekmek için, eski ve kullanmadıkları kıyafetlerden çanta üretti.

Mevlütlü İlkokulu Anasınıfı öğretmeni ve TEMA gönüllüsü Volkan Kaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişmiş birçok ülkede plastik poşet kullanımının yasaklandığını aktararak plastik atıkların doğada canlılara zarar verdiğini ve 500 yılda ancak yok olduğunu söyledi.

TEMA Vakfı'nın Türkiye genelinde doğadaki tahribata dikkat çekmek için çok sayıda proje hayata geçirdiğini hatırlatan Kaz, vakfın okulda "Yavru Tema ve Genç Tema" adlı eğitim programları kapsamında yıl içerisinde 30'a yakın etkinliğe imza attığını dile getirdi.

Kaz, şöyle devam etti:

"Doğayı koruma ve çevreci çözümler üretmek içinde özellikle naylon poşetlerin doğaya verdiği zarara dikkati çekmek istedik. Tişörttüm Çanta Oldum Projesi ile kendi çantalarımızı yapmaya karar verdik. Öğrenciler, kullanmadıkları eski tişörtlerini sınıfa getirdi. Tişörtlerin alt kısımlarını keserek düğümledik. Kol ve baş kısımlarını keserek çanta için tutma yerleri yaptık. Böylece çantalarımız hazır hale geldi. Oldukça pratik ve basit bir yöntemle ilk etapta okulumuzda öğrencilerimiz bu çantaları kullanmaya başladı. Bu etkinlikte plastik poşetlerin doğada 500 yılda yok olacağını, yok olana kadar da birçok canlıya zarar veren bir atık olduğunu öğrendik. Çevre bilinci konusunda bilinçlendiler ve çevrelerinde farkındalık oluşturdular ayrıca ortaya kendi tasarladıkları bir ürün çıkardılar. Öğrenciler, bu proje sayesinde ürün tasarlama konusunda hem kendilerini geliştirmiş oldular hem de kendi emekleri ile yaptıkları ürünlerini kullanmanın sevincini yaşadılar."

Proje ile doğayı koruma adına önemli bir adım attıklarına inandığını söyleyen öğrenci Kısmet Akyol ise "Evlerimizden getirdiğimiz eski kıyafetlerimizi kolay bir yöntemle çanta haline getirdik. Hepimiz artık kitaplarımızı, defterlerimizi bu çantaların içine koyuyoruz. Naylon poşet kullanmıyoruz. Dolayısıyla doğaya da naylon poşet atığı daha az bırakılmış oluyor" dedi.

Akyol, ailelerine de naylon yerine bez poşet kullanılması için çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Naylona Karşı Tişörtten Çanta Yaptılar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Naylona Karşı Tişörtten Çanta Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement