Naze-Bedir Metiner Anaokulunun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Naze-Bedir Metiner Anaokulunun Temeli Atıldı

Naze-Bedir Metiner Anaokulunun Temeli Atıldı

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde anne ve babası adına yaptırılan anaokulunun temel atma törenine katıldı.

29.07.2016 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde anne ve babası adına yaptırılan anaokulunun temel atma törenine katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner tarafından Naze-Bedir Metiner adına yaptırılan anaokulunun temel atma törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Naze-Bedir Metiner Anaokulu'nun temel atma töreninde Milletvekili Mehmet Metiner ve Vali Abdullah Erin konuşmasında 15 Temmuz Gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili konuştu.

Temel atma töreninde konuşan Milletvekili Mehmet Metiner, " Rabbim izin verirse dostlarımızın sayesinde bizde doğup büyüdüğümüz memleketimize mütevazi katkılarımızı sunacağız. Yüreğimizin bir parçası Ağrı da kaldı. Akrabalarımız orada yaşıyorlar. Oradan geldik, burada muhacir olarak biliniyoruz. Ama burası da bizim yurdumuz. İstanbul'da yaşıyoruz, orası da bizim yurdumuz. Hep birlikte Türkiye'yiz. Ne mutlu Türkiyeliyiz. Ne mutlu bu milletin ferdiyiz.

15 Temmuz da şunu çok iyi gözlemledim. Bir kez daha bu milletin ferdi olmaktan ne büyük gurur duyduğumu bu gece gözlemledim. 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu süreci atlatmamızda başta yiğit halkımız olmak üzere ordumuzun namuslu vatanını subaylarına, polis teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum.

Adıyaman Valimiz sürecin en başından beri kontrollü bir biçimde burayı yönetti. İlçemizin Kaymakamı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Garnizon Komutanı sabahlara kadar halkımızla beraber nöbet tuttu. Herkes şunu iyi bilsin biz ordumuzu belki de onun içinde ki mensuplardan çok daha fazla seviyoruz. Asker üniforması içerisinde çıkan teröristlere ve ihanet çetesi ile Pensilvanya'daki iblise rağmen ordumuzu çok seviyoruz. Onu Peygamber Ocağı olarak bağrımıza basıyoruz. İçinden çıkan bu tür unsurlara bakarak ordumuza ilişkin yanlış münazaalar içerisinde olmadık, olmayacağız. Çünkü bu ordu milletimizin ordusudur. Bu devlet millet devleti, makamlar ise milletin makamıdır. Bize yeniden rabbimin hidayetiyle hayat bahşeden siz milletimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kahta ilçemize böyle küçük bir katkıda bulunduğumuz için şahsen çok mutlu hissediyorum kendimi. İnşallah yeni eğitim öğretim yılına burayı yetiştireceğiz. Kaliteli bir okul olarak hizmete açacağız. Bu topraklara, memlekete, ezana ve imana can kurban olsun. Yeni Türkiye'ye ve liderine halkımızın selamını iletiyoruz. " dedi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin yapılan yatırımdan dolayı Milletvekili Mehmet Metiner'e teşekkür ederek, "Adıyaman Valisi olarak Sayın Vekilimizin bu girişim ve yatırımı için gönülden şükranlarımı sunuyorum. Darbe girişiminden bu yana bütün meydanlarda siyasilerimizle valilerimizle ve hepsinden önemlisi toplumumuzun bütün kesimleri ile meydanlardayız. 15 Temmuz saat 21: 30 dan itibaren başlayan halkın şanlı bir direnişi ile karşı karşıya kaldık. Bu milletin bir mensubu bir üyesi olmaktan yüz yıl sonra tekrar büyük bir onur büyük bir şeref duyduk. 15 Temmuz akşamından başlayarak aynı coşkuyu, direnişi ve kıyamı sürdüren toplumumuzun bütün kesimlerine, Türk'üne Kürt'üne, Arap'ına, Çerkez'ine, Süryani'sine, Yezidi'sine, yaşlısına ve gencine minnet borçluyuz. Bu teşebbüsün, bu ihanet girişiminin iç yüzünü milletimiz anladı. Tarih yazdı birçok şeyi. Bu bir ihanet teşebbüsüydü. Darbe teşebbüsüydü. Ama onun ötesinde teşebbüstü. Yaygın bir terör teşebbüsüydü. Milletin içerisinden yetiştirilen ve bu güne hazırlanan kuşakların millete silahlarını doğrulttukları bir ihanet hareketiydi. Dolayısıyla bu sadece bir darbe teşebbüsü değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin her karışı şehit kanları ile sulanmış olan bu toprakların parçalanması, bölünmesi, birlikteliğinin bozulması bağımsızlığına son verilmesi ve Sevr'den beri bir türlü ayrıştıramadıkları bu toplumun asli unsurlarını ayrıştırılması ve bu toprakları küçük küçük devletlere bölme ve Ortadoğu'daki hepimizin şahit olduğu o sinsi ve ihanet planının gerçekleştirilmişinin son adımıydı. İyi planlanmıştı. Çok iyi çalışılmıştı. Öteden biri PKK ile Daeş ile ve diğer terör örgütleri ile gerçekleştirmeye çalıştıkları o ihanet planını diğer bütün unsurları ile devreye sokulduğu top yekün bir saldırıydı. Teknolojinin, tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin ve bir bütün olarak kullanılabilecek bütün unsurların kullanıldığı ve kutsal toprakları Suriye'ye, Mısır'a ve Libya'ya dönüştürme planının son adımıydı. Evet, burası son adımdı. Son kaleydi. Düşmemesi gerekiyordu. ve düşmedi. Başta milletimizin sağduyulu davranışı, ilk baştan itibaren kaçarak ve saklanarak değil dimdik meydanlarda durarak milletini her vesile ile bu hayasız akını bu ihanet teşebbüsü tekrar püskürtüldü. Milletimize şükran borçluyuz" dedi.

Temel atma töreni yapılan ikramların ardından sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Naze-Bedir Metiner Anaokulunun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement