Nazilli Belediyesi Cv Bank Projesini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Nazilli Belediyesi Cv Bank Projesini Tanıttı

Nazilli Belediyesi Cv Bank Projesini Tanıttı

Nazilli Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen CV Bank Projesi Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın makamında düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

17.11.2014 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen CV Bank Projesi Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın makamında düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Nazilli Belediyesi Hizmet binasında faaliyetlerine başlayan proje ekibi ve proje sayesinde çeşitli işyeri ve fabrikalarda çalışmaya başlayan elemanların da katıldığı toplantıda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında birçok ilke imza attıklarını belirtti. Uygulamaya geçirdikleri proje sayesinde İşsiz ile işveren arasında köprü vazifesi kurduklarını ifade eden Belediye Başkanı Alıcık; "CV Bank iş arayanlarla, işçi arayan firmaların bir nevi buluşma noktası. Her geçen gün büyüyen işsizlik sorununda, işverenle işsizler arasında köprü görevi yapacağız. Sosyal Belediyeciliğin gerekleri arasında vatandaşlarımızın iş ve AŞ sorununa çare olmak da yer alıyor. Bu yüzden biz göreve geldiğimiz günden itibaren Nazilli'nin bir organize sanayi şehri, bir üniversite şehri olması için Belediye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Yine bunun yanında Nazilli'nin Jeotermal ile tanışması için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Nazilli Jeotermal ile tanıştığında seracılık sağlık turizmi gibi alanlarda istihdamlar sağlamış olacak. Aslında şu an Organize Sanayi yüzümüzü güldürüyor. Yaklaşık 13-14 tane fabrikanın ve iş yerinin faaliyette olduğu bu bölgede bayan ve erkek olmak üzere 1500-2000 civarında kişi çalışmakta. Bu sayı yapımları devam eden yeni işyerleri ve fabrikalar ile 2 yıllık gibi bir süreç sonunda inşallah 3 bin 3 bin 500 lere ulaşan bir sayıya ulaşacak. Bu da Nazillimizde pek çok işsiz gencimizin iş sahibi olması demektir. Artık gençlerimizin Nazilli'den iş için başka memleketlere gitmesini istemiyoruz. Üniversiteden mezun olduktan sonra iş imkanı olmadığı için gençlerimiz tekrar Nazillimize dönmüyor. Biz yarattığımız imkan ve olanaklar sayesinde bu gençlerimizin tekrar geri dönmelerini sağlamalıyız" dedi.

2014 yerel seçimleri öncesi projelerinden biri olan Cv Bank projesinin, 2014 Eylül ayı başlarında faaliyete geçtiğini belirten Alıcık; "Projemiz faaliyete başladığı günden bu güne kadar 4 kişilik bir ekiple hizmet vermektedir. Koordinatörlüğümüze bu süreç içerisinde 106 lisans, 178 önlisans, 228 lise, 401 ilköğretim mezunu vatandaşımız iş için müracaatta bulunmuştur. İlçemizde faaliyet gösteren büyük ve küçük ölçekli 850 esnafımıza ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretlerimiz sonucunda 101 işyerinden toplam 156 vasıflı ve vasıfsız personel talebi toplanmış ve 38 kişinin uygun pozisyonda işe yerleştirilmeleri sağlanmıştır" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Belediyesi Cv Bank Projesini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement