Nazilli'de 2. Rahvan At Yarışları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de 2. Rahvan At Yarışları Yapıldı

Nazilli\'de 2. Rahvan At Yarışları Yapıldı

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları'nda, Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen 116 at mücadele etti.

22.04.2013 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları'nda, Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen 116 at mücadele etti. Yarışların geliri, üniversite öğrencilerine burs sağlayacak.

Belediye tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen rahvan at yarışları, Nazillilere hareketli bir gün yaşattı. Çeşitli illerden gelen 116 rahvan atı, Nazilli-Denizli Karayolu Polis Okulu altındaki çay yolunda oluşturulan koşu pistinde gün boyunca büyük mücadele verdi. Yaklaşık altı saat süren yarışlar, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, tozkoparan, ayak, deste, taze beşli ve ithal atlar olmak üzere 9 kategoriden oluştu. Yarışları yüzlerce yarış sever büyük heyecanla izledi.

Sunuculuğunu Mehmet Kahyaoğlu'nun yaptığı yarışmanın tertip komitesini, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Başkan Yardımcıları Mesut Erdemir, İbrahim Özkan, Mali Hizmet Müdür Levent Ulus, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir, Yazı İşleri Müdürü Mehmet İmreoğlu, Erdoğan Çamdeviren, Cengiz Çamdeviren, Ayvaz Çamdeviren, Ersoy Dağlı, Cihangir Angın, Süleyman Angın, Engin Gümüşkaynak, Nihat Ertürk, Eyüp Ekdial, Ender Pelin, Tahir Başaran, Mustafa Ali Uçar, Tevfik Soysal, Bereket Küçük, Şefik Gökçe, Ferhat Portakal ve Salih Tunca'dan oluştu.

Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, rahvan at yarışlarının yüzyıllardır bu topraklarda yapıldığını belirterek, belediye olarak geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Rahvan atlarının koşmayıp hızlı yürüdüğünü, bu nedenle farklı bir yanının olduğunu belirten Aksüt, geçen yıldan itibaren gelenekselleştirilen rahvan at yarışlarına ev sahipliği yaparak, eğlenceli bir gün yaşadıklarını söyledi. Yarışların oldukça iddialı geçmesinden mutluluk duyduklarını belirten Ziya Aksüt; "Rahvan bizim ata sporumuz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı. Burada da yüzlerce kişiye bu coşkuyu yaşamak üzere buluşturduk. İddialı bir yarış izledik. Yarışmalara katılan tüm rahvancılar ve yarışmalarda emeği geçen tüm tertip komitesi ve görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum " dedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral geleneksel spor dalları arasında önemli bir yeri olan rahvan at yarışının Türkiye'nin hemen her bölgesinde yılda 35 kez organize edildiğini belirterek, "Rahvan at yarışlarında, atın üzerindeki binici ve teçhizat yükünü en uzun mesafeye, en kısa zamanda biniciyi yormadan ve en az enerji harcayarak yürütülmesi sağlanıyor. Zor ama keyifli bir yarış türü. Her geçen gün ilgi duyan kişi sayısı da artıyor" diye konuştu.

Geleneksel Spor Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral'in de izlediği yarışlarda, değeri 100 bin lirayı aşan atlar büyük çekişmelere sahne olurken başa yarıştı. Birinci olan ata 15 bin lira para ödülü ile kupa verildi.

Rahvan At yarışlarında dereceye giren at sahipleri şöyle sıralanıyor: Baş yarışında Mustafa Sertkaya - Gemlik, Mustafa Küçükmeral-Konya, Metin Kahyaoğlu- Yenipazar, Başaltı yarışında Mustafa Demirel-Muğla, Muammer Pırlanta -Kayseri, Ahmet Aktepe- Fatsa, Büyükorta yarışında Levent Kasap- Turgutlu, Hamdi Canbazoğlu- Ödemiş, Murat Tutar-Turgutlu, Küçükorta yarışında Metehan Kölemenoğlu-Ankara, Mustafa Küçükmeral-Konya, Ahmet Aktepe-Fatsa, Taze Beşli yarışında Gazozcu Mustafa-Balıkesir, Ahmet Demirci-Yenipazar, Sabri Öksüz- Tavas, Ayak (4'lü tay'da) Ali Uslu-Menemen, Ekrem Koçak- Kızılca Denizli, Berber Mehmet-Nazilli, Deste (3'lü tay'da): Hasan Asladap-Kayseri, Okan Doroğlu- Tire, Kasap Zeki-Ödemiş, Toz Koparan da Atilla Özgen-Tokat, Oğuzhan Gümüşkayna-Nazilli, Hasip Turan-Ödemiş ve İthal A da ise Tevfik Soysal-Nazilli, Ali Baraok-Konya dereceye girmeye hak kazandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de 2. Rahvan At Yarışları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement