Nazilli'de 295 Tablet Öğretmen ve Öğrencilere Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de 295 Tablet Öğretmen ve Öğrencilere Dağıtıldı

Nazilli\'de 295 Tablet Öğretmen ve Öğrencilere Dağıtıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen eğitimde Fatih Projesi kapsamında Nazilli’de 295 tablet öğretmen ve öğrencilere düzenlenen törenle dağıtıldı.

23.03.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen eğitimde Fatih Projesi kapsamında Nazilli'de 295 tablet öğretmen ve öğrencilere düzenlenen törenle dağıtıldı.

Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen tablet dağıtma törenine Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ve A. Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Ercan, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Güven Eker, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende İmam Hatip Ortaokulu 'Beyaz Kelebekler' korosunun sunduğu dinleti, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Türkiye'nin tüm dünyada ne kadar büyük bir ses getirdiğinin en önemli göstergesi olarak ifade edilen 'Fatih Projesi' hakkında duygularını Nazilli Fen Lisesi ilçe öğrenci temsilcisi Mehmet Burak Apaydın paylaşırken, Aydın'daki tüm öğrencilerin Fatih Projesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini ise Aydın Öğrenci Başkan Temsilcisi Buharkent Çok Programlı Lisesi öğrencisi Ahmet Can paylaştı.

'ÇÜNKÜ BİLGİ GÜÇ DEMEKTİR'

'Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi iyileştirme Hareketi' diye adlandırılan Fatih Projesi kapsamında 'Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni' düzenlediklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Ercan; "Günümüz Dünyasında; bilgiye ulaşabilen ulaştığı bilgiyi, toplumun yararına kullanan, buna yenilerini ekleyen bireyler, güçlü ve nitelikli kişiler olarak, kabul edilmektedir. Çünkü bilgi güç demektir. Gücü elinde bulunduran milletler de dünyanın geleceğini şekillendirmektedir. Bu nedenle de her ferdin bilgiye ulaşması ve her türlü bilgi aracını kullanabilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bizde de ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefi dikkate alınmış ve durumumuzu daha da geliştirme adına e-dönüşüm Türkiye kapsamında üretilen ve ülkemiz insanın, bilgi toplumu olması sürecindeki eylemleri tamamlayan, Bilgi Toplumu Strateji Belgesi Kalkınma Planları Milli Eğitim bakanlığı Stratejik Planını ve Bilişim Teknoloji Politika Raporunda yer alan hedefler doğrultusunda tüm dersliklere Bilişim Teknoloji araçları sağlanarak Bilişim Teknolojisi destekli öğretimin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır" dedi.

'SON 2 YILDA EĞİTİME 40 MİLYON 322 BİN 717 TL HARCANDI'

2011 yılından itibaren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Fatih Projesi ile Anadolu Liselerinden başlamak üzere Eğitim-Öğretim içeriklerinin elektronik ortamda sunulması ve bunların etkin olarak kullanılması sağlanacaktır diyen Ercan; "Hepimizin bildiği gibi Bakanlığımızca bundan önce de Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Temel Eğitiminden Liseye bütün öğrencilerimizin kitapları ücretsiz dağıtılarak öğrenci ve velilerimiz büyük bir maddi sıkıntı ve yükten kurtarılmıştır. Eğitim ve öğretimde ilk beşteki yerini hep koruyan Evliya Çelebi'nin ifadesiyle "Gökyüzünün Altında Yer Yüzünün Cenneti" olarak adlandırılan bölgemizde eğitim seviyesi oldukça yüksektir. Bu projeyle başarımızın daha da artacağına inanıyorum. Bu yıl için Nazilimizde, 21 okulumuz proje çerçevesinde planlanmaya alınmış 8 okulumuzda da çalışmalar tamamlanmış 208 etkileşimli tahta, kullanıma hazır hale getirilmiştir. Bugüne kadar ilçemizde 850 tablet bilgisayar dağıtılmıştır. İlçemizin, son iki yılda Yapım için 34 Milyon 705 Bin 14 TL, 39 onarım için 2 milyon 617 bin 703 TL, Donatım için 3 milyon TL ve Toplam 40 milyon 322 bin 717 TL harcandığını görüyoruz. Bu rakam bazı ilerimizin 2 yıllık eğitim yatırımına tekabül etmektedir. 2013 yılı için 6 yatırım planlanmış olup bunlardan en önemlisi 32 derslikli arsası tarafınızdan temin edilen 14 milyon 250 bin TL ayrılan İmam Hatip Lisesi kompleksidir" ifadelerini kullandı.

'HUZURLU VE MUTLUYUZ'

Artık yeni ders yılı başlandığında herkesin mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş; "Eskiden ders yılı başladığı zaman henüz kitaplar tamam olmazdı ve arar dururduk. Kitapçıların önünde kuyruk olurduk bize ders kitabı bulunsun diye. Başbakanımız değerli insan Recep Tayip Erdoğan bu gerçekleri görerek eğitimde, bilimde, materyalin, malzemenin ne kadar olduğunu bilerek çocuklarımızın daha okula başladıkları gün kitaplarını sıralarında hazır ederek eğitim camiasında önemli bir adımı attı. İşte bu gelişmeler hızla devam etti. Bugün akıllı tahtalarla güzel fiziki ortamlarda iyi dersliklerde bilgisayar tabletlerle çocuklarımızı geleceğin Türkiye'sine hazırlamak için bir adım atmış bulunuyoruz. Türkiye de bugüne kadar gelişmelerde sağlanan hizmetler elbette bilimin ışığında gerçekleşti. Bilgisayar tabletlerimizi çocuklarımıza ulaştırabildik ama Gökyüzüne de 4.cü uydumuzu gönderdik. Kendi helikopterimizi yapabiliyorsak, uçağımızı yapabiliyorsak, denizaltımızı yapabiliyorsak, topumuzu, tankımızı yapabiliyorsak, inşaatlarımızı, hastanelerimizi yapabiliyorsak hepsi eğitimli insanların başarısıdır. Bu bakımdan çocuklarımızı geleceğin dünyasına Türkiye'yi en güzel, en iyi yerlere getirebilecekleri eğitimi almaya hazırlayarak başlamak istiyoruz bu işe. Bu bakımdan gelecek sizlerin değerli çocuklar. Biz sizlere bu zemini hazırlayabilmiş olmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz bugün" dedi.

'HEDEF 1 MİLYON 200 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK'

Öğrencilerin teknolojik anlamda bilgiye ulaşımlarını kolaylaştıracak faaliyetlerden olan Fatih Projesi kapsamında yılsonuna kadar 1 milyon 200 bin öğrenciyi tablet bilgisayarla buluşturmamız kapsamında Nazilli İmam Hatip Okulundaki programın Nazilli için çok anlamlı olduğunu söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç da; "Eğitimde tablet uygulaması yüz yılın projesidir. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla başlatılan ve hayal gibi görülen bir projenin pilot uygulamalarına daha sonra bu yıl yaklaşık 14 Şubatta yaklaşık 60 bin tablet bilgisayar dağıtımıyla başlayan proje çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve yılsonuna kadar 1 milyon 200 bin öğrencinin tamamının tablet bilgisayarlardan istifade etmesi hedefleniyor. Eğitimde fatih projesinin temeli bugüne kadar bilgiyi tüketen bir nesil yetiştirmekten ziyade, bilgiyi üreten, bilgiyi kendi şartlarına göre, ülkemizin şartlarına göre üreten bir nesil yetiştirmek. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığımız sadece tablet dağıtmakla yetinmiyor, fiziki mekanların iyileştirilmesi, okullarımızın derslik sayılarının arttırılması, okul içi alanların öğrencilerimizin sosyal yaşantılarına daha iyi zemin hazırlayacak şekilde düzenlemesiyle çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bunun Aydın'da ki Nazilli'de ki çok önemli ayakları var. Birincisi Aydın merkezde yapılacak olan kampus. İkincisi de Nazilli'de sayın valimizin girişimleriyle gerçekleşecek olan İmam Hatip Kampusudur. İnşallah önümüzdeki Nisan ayı içerisinde veya Mayıs ayının ilk haftalarına kadar ihalenin tamamlanmasıyla Nazilli'de İmam Hatip Orta Okulu, İmam Hatip Lisesi yatakhaneleriyle, spor kompleksleriyle, halı sahalarıyla, uygulama camisiyle kız erkek ayrı eğitim görebilecek şekilde İmam Hatip Kampüsünün temelini inşallah hep birlikte atmak bize nasip olur diye ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

VALİ AYYILDIZ, KENDİSİNİ ANLATARAK ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞMASINI İSTEDİ

Kendisinin de İmam Hatipli olduğunu ifade eden Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise kendisinin okula nasıl başladığını anlatarak öğrencilere hayat dersi verdi. Hatıralarından ve öğrencilerin neden başarı içim hiçbir şeyden vazgeçmemesi gerektiğini anlatan Vali Erol Ayyıldız, "Akif'in dediği Asımın gençliği olarak bu anlamda ihtiyaç hissedilen gençliksiniz. Dünkü gibi yoksunluklarla değil şuanda siz varlıklar içerisindesiniz, bunun kadr-ü kıymetini bilin" dedi. Bunu bilerek iyi yetişin diyen Vali Ayyıldız; "Toplumun kılcal damarlarına yayılın, gördüğünüz bir kötülük varsa kınamayın. O kötülüğü giderecek olan sizlersiniz. Dolayısıyla yapılacak olan her şey sizin, siz de bu toplumun geleceğisiniz. Bizler sizler için dua edeceğimiz ama sizin çaba ve gayretiniz olması gereken alan sizlere ait. Biz bizlere düşeni yapıyoruz. Ama biz sizlerden o sizin gayret içerisinde bulunduğunuz alanda çok iyi çalışmanızı canı gönülden istiyoruz. Çünkü maddi ne varsa imkanınız olur yaparsınız. Ama bir öğrenci yetiştirmek o öğrencinin Nazilli'den yetişerek hem Nazilli'miz için hem Aydın'ımız için hem de Türkiye için ciddi anlamda kendini var etmesi ortaya koyması bizim için en büyük değerdir. Diğerleri teferruat sayılır. Onun için ben bu çaba ve gayreti sizden bekliyorum" dedi.

Düzenlenen tören Vali Ayyıldız, Milletvekilleri Öyüş ve Kılınç, Kaymakam Okur, Milli Eğitim Müdürü Töre ve Ercan tarafından öğretmenlere ve öğrencilere tablet bilgisayarların takdim edilmesi ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de 295 Tablet Öğretmen ve Öğrencilere Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement