Nazilli'de 3 Hektar Ziraat Alanı Kül Oldu - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de 3 Hektar Ziraat Alanı Kül Oldu

Nazilli\'de 3 Hektar Ziraat Alanı Kül Oldu

Nazilli’de anız yangınının kontrol edilememesi sonucu çıkan yangında 3 hektar ziraat alanı kül oldu.

05.10.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli'de anız yangınının kontrol edilememesi sonucu çıkan yangında 3 hektar ziraat alanı kül oldu. Anız yakan şahıs jandarma tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Nazilli'ye bağlı Mastavra ve Derağzı mahalleleri arasından bulunan Topandağ mevkilisinde yangın ihbarını alan Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ekipler olay yerine giderek yaklaşık 3 saatte yangını kontrol altına aldı.

Yangın ihbarıyla birlikte yerden ve havadan büyük bir müdahale başlattıklarını ifade eden Nazilli Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez: "Ekiplerimiz ziraat alanında başlayan yangını kısa sürede kontrol altına alarak ormanlık alana ulaşmasını engelledi. Yangına müdürlüğümüzün Denizli ve Milas'tan 2 yangın söndürme helikopteri, 4 arazöz, 2 su tankeri, 3 pikap, 50 yer ekibimiz ile müdahale ettik. 3 hektar ziraat alanının zarar gördüğü yangın kısa sürede söndürülürken, yerleşim yerlerine ve ormanlık alanına ulaşmamasını sağladık. Zeytin ve İncir ağırlıklı bahçeler zarar gördü" dedi.

Bayram günü bahçesinde temizlik yaptığı öğrenilen İ.Y.'nin anız yaktığı ve kontrolünü sağlayamadığı ateşin büyüyerek çevre bahçelere sıçraması ile yangının çıktığı öğrenilirken, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı'nca gözaltına alındığı belirtildi. Jandarma olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de 3 Hektar Ziraat Alanı Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement