Nazilli'de 5. Uluslararası Nevruz Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de 5. Uluslararası Nevruz Bayramı Kutlandı

Nazilli\'de 5. Uluslararası Nevruz Bayramı Kutlandı

Türkiye’nin de içinde yer aldığı geniş bir coğrafyada baharın gelişini müjdeleyen Nevruz’un barış, kardeşlik, dostluk mesajlarının da anlam kazandığı bir gün olan Nazilli Belediyesi 5. Uluslar arası Nevruz Bayramı kutlandı.

19.03.2015 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin de içinde yer aldığı geniş bir coğrafyada baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'un barış, kardeşlik, dostluk mesajlarının da anlam kazandığı bir gün olan Nazilli Belediyesi 5. Uluslar arası Nevruz Bayramı kutlandı.

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramının 5.si Nazilli Belediye sarayı önünde 3 konuk ülkenin katılımı ile coşkuyla kutlandı. Kalabalık bir katılımın olduğu 5.'inci Uluslararası Nevruz Bayramı kutlamaları festival havasında geçerken, düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı. Nazilli Belediyesi Mehter ekibi, Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve konuk ülke ekiplerinin gösterileri de Nevruz Bayramı kutlamalarında büyük ilgi gördü. Nevruz Bayramı kutlamaları sırasında programa katılanlara Nevruz pilavı ikramı da yapıldı.

Belediye Sarayı meydanında yapılan Nevruz Bayramı Kutlamalarına, Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Nazilli CHP İlçe Başkanı Ali Çankır, MHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Ender Vardar, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü M. Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Baki Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri 3 ülkeden gelen konukların temsilcileri ve halk oyunları ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftü Vekili Ahmet Aksu'nun okuduğu Nevruz duasının ardından Nevruz Bayramı kutlamalarına üzerinden atlayınca hastalıkların yok olduğuna inanılan nevruz ateşi yakılması ile başlandı. Yakılan ateşin üzerinden ilk olarak Vali Yardımcısı Alper Faruk ve tüm protokol üyeleri atlamasından sonra, örs dövüldü. Bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz sepetini Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt Vali Yardımcısı Alper Faruk takdim etti. Protokol üyeleri geleneksel olarak günümüze dek süregelen boyalı yumurtaları tokuşturdu. Nazilli Beş Eylül Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Türk dünyasında Baharın habercisi olarak bilinen ve her yıl 21 Mart tarihinde kutladığımız bir Nevruzu; milletçe sağlık, huzur ve esenlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten konuşmasını yaptı Faruk Güngör "Doğadaki yenilenmenin ve canlanmanın habercisi olarak kutladığımız nevruz, geniş bir coğrafyada yaşayan Türk topluluklarının çoğunluğu tarafından yaygın olarak kutlanan bir bayramdır. Nevruz, Türk topluluklarının yaşadıkları coğrafya şartlarına göre gelenek ve göreneklerine zenginleşerek çok farklı şekillerde kutlanmakla beraber, kış mevsiminin sona ermesi ve toprağın bahar canlılığıyla buluşmasını simgeler. Günümüze kadar gelen ve tarihi İslamiyet öncesine dayanan nevruz, hiçbir din, mezhep ve etnik gruba ait olmayan, baharın coşkusunu paylaşma, dostluk ve kardeşliği geliştirmeyi, halkları kaynaştırmayı hedefleyen bir bayram olarak kutlanmıştır. Asya'dan Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafyanın ortak kültürel değerlerinin başına gelen nevruz, halklar arasında barış, dostluk ve kardeşliğin, toplumsal hoşgörü, birlik ve beraberliğin simgesi olarak insanın tabiatla buluşma ve kaynaşma bayramı olarak kutlanmaya devam edilecektir. Baharın müjdecisi ve geleceğimize ilişkin güzel günlerin habercisi olarak bilinen nevruz'un, tüm dünya barışına daha nice katkılar sağlanması, ülkeler ve milletler arasında bir kaynaşma ve buluşma vesilesi olması dileğiyle, tüm Nazillili hemşerilerimizin Nevruz Bayramını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt ise Baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığına işaret eden Nevruz Bayramı'nı heyecan içinde kutlamanın sevincini yaşadığını ifade ederek, " Türk Milleti Nevruz'la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış ve bu çok önemli kültürel gerçeği bugüne kadar korumuş ve yaşatmıştır. Bu kutlu bayram; asırlardan beridir bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş çağımıza kadar ulaşmıştır. Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharın müjdecisi olarak ayrıcalıklı bir yeri bulunan nevruz bayramı; her zaman kardeşliğin, neşenin, hoşgörünün de kaynağı olmuştur. Balkanlardan Sibirya bozkırlarına kadar uzanan büyük bir coğrafyada kutlanan Bayram'ın, geçmişle bugün arasında önemli bir kültürel köprü olduğu şüphesizdir. "Nevruz barıştır, nevruz kardeşliktir, nevruz doğanın uyanışı, baharın gelişidir." yakılan ateşler etrafında tutulan eller, gülen yüzler, sıklaşan saflar, uzaklaştırılan ihtilaflar, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine aynı heves ve hedef ile bir araya gelen gönüller bu coğrafyayı vatan yapmış ve sonsuza kadar bağımsız yaşama idealini herkese ilan etmiştir. Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan bu 'yeni günün', barışın ve kardeşliğin habercisi olmasını temenni ediyor, son yurdumuz Anadolu'da tam bağımsız bir halde, birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar var olmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de 5. Uluslararası Nevruz Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement