Nazilli'de "Çanakkale Geçilmez" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de "Çanakkale Geçilmez" Konferansı

Nazilli\'de "Çanakkale Geçilmez" Konferansı

Nazilli Türk Ocağı tarafından düzenlenen ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Durmuş Akalın’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Çanakkale Geçilmez’ konulu konferans büyük ilgi gördü.

19.03.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Türk Ocağı tarafından düzenlenen ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Durmuş Akalın'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Çanakkale Geçilmez' konulu konferans büyük ilgi gördü.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda düzenlenen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Bozdoğan MHP İlçe Başkanı Birol Gürsoy, Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Nazilli Türk Ocağı Şube Başkanı Ahmet Çekim; "İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yılında başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere istiklalimiz için canlarını vermiş, kanlarını dökmüş, emek harcamış bütün ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bundan 7 yıl önce Ukrayna'da vefat eden İstanbul eski Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Gül için Ruhu Şad olsun" dedi. Aydın ilinin kıyı şeridindeki 11 ada ve kayalıkla ilgili de gazetelerde çıkan Yunanistan'ın manipülatif hareketleri konusunda endişelerini dile getiren Çekim, vatan topraklarının önemi üzerinde durdu. Ardından Türk Ocakları Genel Merkezinin yayınladığı 9 maddelik basın açıklamasını okudu.

"TÜRKİYE KRİTİK BİR DÖNEMEÇTE"

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini vurgulayan Nazilli Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet Çekim, "Aziz Türk Milleti, Son yıllarda ülkemizde ve çevremizde yaşananlar Türkiye'yi tarihi bir kavşağa getirmiş bulunmaktadır. Bir başka önemli tarih kavşağında, bu vatanda ecdadımızın kurduğu aleme adalet ve nizam verme ülküsünü altı asır boyunca taşımış olan Osmanlı Cihan Devletinin parçalanmaya yüz tuttuğu günlerde, 190 Tıbbiyeli gencin Türk milliyetçisi büyüklerine başvurusu üzerine kurulmuş olan Türk Ocaklarının bugünkü yöneticileri olarak Türk Milletinin ve kamuoyunun dikkatine sunmayı tarihi bir görev sayıyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇANAKKALE ZAFERİ" BELGESELİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd.Doç.Dr. Durmuş Akalın da, 1915 yılında Osmanlı ve Avrupa'daki siyasi ve ekonomik gelişmeleri geniş biçimde değerlendirdi. Akalın'ın aynı zamanda Çanakkale Şehitliği rehberi olması nedeniyle açılan bütün cepheleri Türk komutanlarını, şehitliklerin nasıl oluştuğunu, bunun yanı sıra İngiliz, Fransız ve Anzak Savaş Gemilerinin (103 parça) Çanakkale'deki siperleri bombalamalarını detaylı bir şekilde anlattı. 18 Mart Çanakkale Zaferinin ve 25 Nisan 1915 kara savaşlarını uzun bir anlatımla değerlendirdi. Mustafa Kemal Atatürk, Enver Paşa, Alman Otto Liman Von Sanders, Seyit Onbaşı, Anzak çıkarması, Nusrat Mayın Gemisi, 57. Alay ve Hasan Mefsuf Şehitliği isimleriyle ilgili özel açıklamalarda bulundu. Programının sonunda özel bir izinle aldığı Çanakkale Zaferi belgesel CD'sini de katılanlara izletti. Belgesel salondakiler tarafından büyük ilgi görürken, Akalın; izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Programın sonunda kendisine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya tarafından günün anısına çiçek takdim edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de 'Çanakkale Geçilmez' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement