Nazilli'de Engellilerin Talepleri Karşılanıyor - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Engellilerin Talepleri Karşılanıyor

Nazilli\'de Engellilerin Talepleri Karşılanıyor

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı, “Nazilli’deki tüm engellilerimize destek verdiğimiz gibi ilçe dışındaki engellilerimizin de destekçisiyiz” dedi.

02.03.2017 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı, "Nazilli'deki tüm engellilerimize destek verdiğimiz gibi ilçe dışındaki engellilerimizin de destekçisiyiz" dedi.

Dernek binasında yerel ve ulusan basın mensuplarını ağırlayan NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu güne kadar Nazilli'deki tüm engellilere derman olduklarını ifade eden Yazıcı, "8 ay önce göreve başladık. Bu göreve başlarken Nazilli halkına güvenerek bazı projelere imza attık. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde 'evde engelli kalmasın' diye bir proje çalışmamız vardı. Kendi kendimize program çalışması yaptık. Programımızın ilk maddesi 'Engellinin karnını doyurmak.' Yani engellinin ihtiyacı olan Protez ve hayatının içinde olmasını sağlayan araçların sorunlarını eksiklerini gidermektir. NAZENDER olarak 3 Aralıkta başlattığımız evde 'Engelli Kalmasın' projesi ile Nazilli'de Akülü araç ve Manuel sandalye ihtiyacı olan bütün engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderdik. Toplam 14 adet akülü araç dağıttık. Gerektiği kadar da manuel sandalye dağıttık. Bunun yanında Spastik engelli 3 çocuğumuza özel araç yapıldı ve onları da teslim ettik. Şu anda bu yeni gelen araçlarımızı da değerli basın mensuplarımızın haberleri desteğinde bize ulaşan iş adamlarımız ve İzmir'den bir iş adamı bu araçları derneğimize bağışladı. 3 Adet akülü ve 10 Adette manuel sandalye İnşallah bu Akülü aracımızın bir tanesi Kuyucak'ta bir çocuğumuza gidecek." dedi.

Okullarla işbirliği yapıyoruz

Yazıcı, "Biz engelli çocuklarımızın ihtiyaçları ile ilgili okullarla koordineli çalışıyoruz. Rehabilitasyon merkezlerinden engelli araca veya başka bir araca ihtiyacı olan insanların isimlerini alıyoruz. Dernek olarak gidip araştırıyoruz. 'Ne gibi bir sıkıntısı var? Gerçekten ihtiyacı var mı?' Öğreniyoruz ve hemen ertesi gün esnafımıza giderek bu araçların teminini sağlıyoruz ve bu konuda çok başarılı olduk. Başarılı olduğumuzu da ilçedeki okulları gezdiğimizde akülü araca ihtiyacı olan engellimiz kalmadığını görüyoruz. Nazilli dışına da destek veriyoruz. Benim için çok büyük bir güzellik bu. Bizim amacımız hizmet. Basınımızda bu konuda bize yardımcı oldu ve inanın şuan Nazilli'de akülü araca ihtiyacı olan hiçbir engelli kalmadı. Artık Nazilli dışına götürüyoruz. Elimizde hazırda araç ta mevcut" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Engellilerin Talepleri Karşılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement