Nazilli'de Fetö'den 115 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Fetö'den 115 Kişi Tutuklandı

Nazilli\'de Fetö\'den 115 Kişi Tutuklandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Nazilli’de başlatılan FETÖ operasyonlarında bugüne kadar 115 kişi tutuklandı.

17.08.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Nazilli'de başlatılan FETÖ operasyonlarında bugüne kadar 115 kişi tutuklandı. Operasyonlarda 300 ev ve iş yerinde de arama yapıldı.

FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Ege Bölgesi'nde en yoğun operasyonlarının gerçekleştiği Nazilli'de 15 Temmuzdan bu yana 350 kişi gözaltına alındı, 115 kişi tutuklandı. Operasyonlarda 300 ev ve iş yerinde de arama yapıldı. Nazilli'deki FETÖ/PDY operasyonları işadamı H.D.T'nin gözaltına alınmasıyla başladı. H.D.T'nin tutuklanmasının ardından ilçedeki operasyonlar dalga dalga yayıldı. Türkiye'nin önemli erin dondurucu firmalarından Uğur Şirketler Grubu yöneticileri M.T. A.T. ve Ü.T. kardeşlerin tutuklanmasıyla süren operasyonlarda, örgütün finans ayağına büyük darbe vuruldu. İlçedeki en geniş finans operasyonunda gözaltına alınan 34 iş adamından 24'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nazilli'deki devlet kurumlarında çok sayıda isim açığa alındı. İlk olarak Nazilli Devlet Hastanesi'nde başlayan soruşturmalarda eski başhekim, eski müdür, radyoloji, anestezi uzmanı, röntgen uzmanı ve bir acil doktoru açığa alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde haklarında inceleme başlatılan personeller İ.P., A.K. ve Y.Y. açığa alındı. Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürü M.Ç. ile aynı kurumda çalışan Ziraat Yüksek Mühendisi F.K. ve Tekstil Mühendisi M.Ç. görevden uzaklaştırıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın talimatıyla belediyede başlatılan soruşturmada ise Bilgi İşlem Servisinde çalışan A.T.,Fen İşlerinde görevli İ.G. ile Fen İşleri eski müdürü H.İ.T açığa alındı.

Terör yuvaları kapatıldı

FETÖ/PDY yapılanmasının ilçede bulunan 5 özel okul ile 2 dershane kapatılmış ve devlet himayesine geçmişti. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda ilçede bulunan Akasya, Atıf Bey, Sema, Refia ve Meltem yurtları kapatılarak kapılarına kilit vuruldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Fetö'den 115 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement