Nazilli'de Pamukta Tarla Günü Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Pamukta Tarla Günü Yapıldı

Nazilli\'de Pamukta Tarla Günü Yapıldı

Nazilli’de ‘Pamukta Makineli Hasat Hazırlığında Kullanılan Yaprak Döktürücü Kimyasalların Lif Kalitesi Üzerine Etkileri’ projesinin uygulama tarla günü yapıldı.

02.10.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli'de 'Pamukta Makineli Hasat Hazırlığında Kullanılan Yaprak Döktürücü Kimyasalların Lif Kalitesi Üzerine Etkileri' projesinin uygulama tarla günü yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesince Araştırma-Yayım-Çiftçi bağının güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konan Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi ve Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Pamukta Makineli Hasat Hazırlığında Kullanılan Yaprak Döktürücü Kimyasalların Lif Kalitesi Üzerine Etkileri" konulu projenin tarla günü yapıldı. katılımı ile Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü'nde yapıldı.

Aydın'da 2013 yılında başlayan ve 3 yıllık olan projenin sonunda 2015 yılı çalışmalarının sonuçlarının gösterilmesi amacıyla düzenlenen tarla gününe şube müdürleri, ilçe müdürleri, teknik elemanlar ve pamuk üreticileri katıldı. Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsünden Proje Sorumlusu M. Koray Şimşek tarafından pamukta makineli hasat hazırlığı sırasında kullanılan yaprak döktürücüler, uygulama zamanları ve uygulamada dikkat edilecek hususlar ile yaprak döktürücülerin lif kalitesine olan etkisi hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldıktan sonra tarlada yaprak döktürücü uygulaması gerçekleştirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Pamukta Tarla Günü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement