Nazilli'de Şehit Babasını Ağlatan Hizmet - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Şehit Babasını Ağlatan Hizmet

Nazilli\'de Şehit Babasını Ağlatan Hizmet

Tunceli kırsalında terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Bozdoğanlı Ercan Menderes’in mezarı, 21 yıl sonra Bozdoğan Belediyesi’nin girişimiyle yenilendi.

18.03.2016 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli kırsalında terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Bozdoğanlı Ercan Menderes'in mezarı, 21 yıl sonra Bozdoğan Belediyesi'nin girişimiyle yenilendi. Başkan Tümer Apaydın ile mezarı ziyaret eden şehit babası göz yaşlarını tutamadı.

Tunceli'nin Hozat ilçesi Yenibaş mevkiinde, 1995 yılında bölücü terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen Bozdoğan'lı Ercan Menderes'in Altıntaş mahallesindeki kabri, 18 Mart Çanakkale deniz savaşları zaferinin 101. Yıl dönümü nedeniyle Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın'ın talimatıyla yenilendi. Siyah mermer kaplanarak etrafı demir korkulukla çevrilen mezarın başına üzerinde Türk bayrağı bulunan bir direk dikildi.

BAŞKAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

1995 yılında Erzurum'un Dumlu ilçesinden geçici görevle Tunceli'nin Hozat ilçesine gelen ve burada çıkan çatışmada şehit olan Bozdoğan ilçesi Altıntaş nüfusuna kayıtlı Ercan Menderes'in babası Nazmi Menderes, böylesine anlamlı bir günde oğlunun mezarını yaptırarak kendilerini mutlu eden Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın'a teşekkürlerini sundu. 5 oğlundan birini vatan için kurban verdiğini söyleyen baba Menderes, ellerindeki baston değneklerini göstererek; "Oğlum ben 78 yaşındayım. Devletim emir versin bu halimle cepheye giderim. Bu işin sonu gelmeli. Terör artık bitmeli. Biz yandık ama başkaları yanmasın" dedi.

"TERÖR ORTAMI SON BULMALI"

Türkiye'nin içinde bulunduğu terör ortamının bir an önce son bulması gerektiğini kaydeden Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın ise, 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları'nın 101. Yıl dönümünde, Altıntaş Mahallesinde bulunan şehit er Ercan Menderes'in mezarını yenileyerek vatan için canlarını veren Mehmetçiklere bir nebze de olsa vefa borçların ödemeye çalıştıklarını kaydetti. Apaydın ayrıca, şehit ailesini belediye olarak sürekli ziyaret ettiklerini ve gereken tüm yardımların sağlandığını belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Şehit Babasını Ağlatan Hizmet - Son Dakika


Advertisement