Nazilli'de Tezgahtarlık Kursu Açılacak - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Tezgahtarlık Kursu Açılacak

Nazilli'de, manifatura ve tuhafiye sektörünün kalifiye satış görevlisi ihtiyacını karşılamak üzere tezgahtarlık kursu açılacak.

16.02.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli'de, manifatura ve tuhafiye sektörünün kalifiye satış görevlisi ihtiyacını karşılamak üzere tezgahtarlık kursu açılacak.

Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası'nın, sektördeki işletmelerin yaşadığı kalifiye tezgahtar bulma sorununun giderilmesi amacıyla yaptığı başvuru üzerine Nazilli Halk Eğitimi Merkezi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Nazilli Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü ile Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası arasında tezgahtarlık kursu açılması için işbirliği protokolü imzalandı.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolle üç kurumun işbirliğiyle tezgahtarlık kursu açılacağını belirterek, böylece hem sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye satış elemanı yetiştirileceğini hem de işsizler için yeni istihdam imkanı yaratılacağını ifade etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılacak kursun toplam 184 saatlik bir eğitim süresini kapsadığını ve kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini kaydeden Okur, kurs bitiminde başarılı olanlara ayrıca İŞKUR Nazilli Müdürlüğünce anlaşmalı iş yerlerinde 6 ay süreyle günlük 25 lira yevmiyeleri ve sağlık sigorta primleri ödenerek staj imkanı sağlanacağını bildirdi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Tezgahtarlık Kursu Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement