Nazilli'deki Silahlı Banka Soygununun Failleri Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Nazilli'deki Silahlı Banka Soygununun Failleri Yakalandı

Nazilli\'deki Silahlı Banka Soygununun Failleri Yakalandı

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki banka soygunu olayının failleri, çaldıkları para ve gasp ettikleri güvenlik görevlisinin silahıyla birlikte yakalandı.

06.02.2015 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki banka soygunu olayının failleri, çaldıkları para ve gasp ettikleri güvenlik görevlisinin silahıyla birlikte yakalandı.

Aydın- Denizli karayolu üzerinde bulunan banka şubesine dün motosikletle ve başında kaskıyla gelen bir kişi güvenlik görevlisinin silahını alarak etkisiz hale getirmişti. Ardından zanlı, silahı vezne çalışanlarına doğrultarak kasadaki paralarla kaçmıştı. Panik butonun çalınmasının ardından 1,5 dakikada olay yerine ulaşan emniyet ekipleri zanlıların yakanlaması için çalışma başlattı.

"KASKI ÇIKARIRKEN GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI"

Soygunun ardından Aydın ve Nazilli'de görevli 300 polisin ortaklaşa başlattığı çalışmada bölgede 350 güvenlik kamerası incelendi. Yapılan incelemelerin ardından kasklı soyguncunun motosikletle kaçışı sırasında bir yerde kaskı çıkarınca polis hemen eşgali belirledi. Kaçış istikameti yakınlarında bir çoban tarafından Menderes Nehri kenarında motosiklet bulunması üzerine aracı inceleyen emniyet ekipleri, 09 PM 516 plakalı motosikletin sahibi Ömer Faruk Ş. gözaltına alındı. İlk ifadesinde motosikletinin çalındığını söyleyen ve ardından farklı ifadeler vererek şüphelenilen zanlının ifadesini derinleştiren polis ekipleri, Ömer Faruk'un Uğur Z.'nin ismini vermesinin ardından çalışmasını artırdı. Uğur Z.'yi evinde gözaltına alan ve delillerin gösterilmesinin ardından suçlamayı kabul ettiği öğrenilirken, evinde yapılan aramada paraya ve güvenlik görevlisinin silahına ulaşılamadı. Cumhuriyet Savcısının izni ile yapılan aramada Uğur Z.'ye ait 09 RM 058 plakalı otomobilde soygunda kullanılan çanta içerisinde bankadan çaldığı 390 bin TL'nin 330 binine ulaşıldı. Zanlıların her ikisinin de belediye çalışanı olduğu açıklanırken, Ömer Faruk Ş.'nin babasının uzun yıllar ilçede bir siyasi partiye başkanlık ettiği, diğer şüpheli banka soyguncusu Uğur Z.'nin ise Nazilli belediyesinde güvenlik şefi olarak çalıştığı öğrenildi.

GASP EDİLEN 390 BİN LİRANIN 330 BİN LİRASI ELE GEÇİRİLDİ

Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu gasp edilen 20 bin TL'si banka müşterisinden 370 bin TL'si vezneden toplam 390 bin TL paranın 330 bin TL'sinin şüpheliye ait otomobilin bagajında ele geçirildi. Şüphelilerin ifadelerinde gasp ettikleri paranın harcadıkları bölümün bir miktarını borçlu oldukları tefeciye, geri kalan miktarı da piyasaya olan borçlarını nakit olarak ödediklerini söyledikleri öğrenildi.

KAYMAKAM AÇIKLADI

24 saat sürmeden başarılı bir çalışma ile banka soygununun çözülmesinde emeği geçen emniyet personellerini tebrik eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, "Yeni Sanayi Şubesi silahlı soygun yapılmak suretiyle toplam 390 bin TL ve güvenlik görevlisine ait bir adet tabanca soyulmuştur. Bu olay hepimizi etkilemiştir. Olay akabinde güvenlik güçlerimiz fiziki ve teknik takibe hemen başlamıştı. Şu anda 24 saat dolmadan failler yakalandı. Önemli bir miktar olan 330 bin TL civarında paraya ulaşılmıştır. Bu olay emniyetimizin çok güzel bir çalışma yaparak önemli başarısıdır. İlçe Emniyet Müdürümüzün şahsında emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Kaymakam Okur, soruşturmanın devam ettiğini belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nazilli'deki Silahlı Banka Soygununun Failleri Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Meto: Bu para vatandaştan çalınsaydı kimse bulamazdı 7 0 Yanıtla
  • N.k: Asiefe ozaman asıl suçlunun resmi konulsun oraya suçsuzun değil?? bilip bilmeden konuşmayın başına gelen anlar gelmeyen değil... 0 0 Yanıtla

Advertisement