Nazilli Kışa Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Nazilli Kışa Hazırlanıyor

Nazilli Kışa Hazırlanıyor

Nazilli Belediyesi, kışa hazırlanmaya başladı.

16.09.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi, kışa hazırlanmaya başladı. Mazgal ızgara ve yağmur suyu kanalları tek tek elden geçirilerek temizleme çalışmalarına hız verildi.

Nazilli Fen İşleri Müdürlüğü tarafından; Ana cadde, bulvar, sokaklar ve ana arterlerde, mazgal yağmur suyu kanalları temizlenmeye başlandı. Nazilli ilçe sınırları içerisinde farklı bölgelerde çalışmalarına devam eden ekipler rögar temizliğini cadde ve sokaklarda sürdürürken diğer taraftan tahrip olan rögarları tamir ediyor. Rögarların içine pet şişe, ağaç yaprak ve parçaları, bina önüne getirilen tamir ve tadilat malzemelerinin atılmaması için vatandaşı uyaran Fen İşleri yetkilileri; yaz ayları boyunca da birikmiş çöp ve pisliklerin tıkanıklık yaratmaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Fen İşleri ekiplerinin cadde ve sokaklarda yağmur suyu kanallarını rögarlar ve kanalizasyon hatlarında kış temizliği yaptığını dikkat çekerek, Kış aylarına girilmeden önce cadde ve sokaklarda oluşabilecek su birikintileri için rutin rögar temizliğinin yapıldığını ancak kış boyunca Nazilli'de yoğun etkili yağışın olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın soğuk ve yağmurlu günlerde su baskını sıkıntısı yaşamaması için kış başlamadan önlemimizi alıyoruz. Yapılan kanal temizleme çalışmalarında, cadde ve sokaklar üzerindeki yağmur suyu kanalları ve kanalizasyon kanallarının ızgaraları kaldırılıp, içlerinde biriken kum, kağıt, yaprak ve sigara izmaritleri gibi birikintiler kalın bir hortumu olan vakumlama sistemi ile çekildiği gibi biriken kumlarda küreklerle temizlenerek, kanal içine tazyikli su sıkılıyor. Bu şekilde kanalın tamamen açılması sağlandıktan sonra ilaçlamaları da yapılarak yaz boyu sıcakların etkisi ile oluşan koku ve böceklenme olayı ekiplerimiz tarafından giderilmiş oluyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Kışa Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement