Nazilli Ticaret Odası Başkanı Arslan Piyasayı Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Arslan Piyasayı Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Arslan Piyasayı Değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, 7 Haziran genel seçimleri sonrası piyasalar hakkındaki spekülasyonlar üzerine bir açıklama yaptı.

16.06.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, 7 Haziran genel seçimleri sonrası piyasalar hakkındaki spekülasyonlar üzerine bir açıklama yaptı.

Arslan açıklamasında hükümetin bir anca kurulmasının gerekliliğini vurgularken, gecikmenin piyasalarda dalgalanma yaratacağını savundu. Arslan, "Öncelikle seçimler herkese hayırlı olsun. Artık sıra hükümet kurmaya geldi. Bir an evvel hükümet kurulumunu çözmeleri lazım. Bizim yaşımızda olanlar hatırlar. Bu ülke önceden de koalisyon dönemleri gördü. Şuan ki tablonun çok karamsar bir yanı yok bizim açımızdan. Bazı çevreler spekülatif olarak piyasaların çok kötü olduğunu söylüyor. Buna katılmıyorum. Bunu tetikleyecek bir şeyde yok. Seçim sonuçlarını az çok herkes biliyordu zaten. Bana sorarsanız şuan ki görünümde koalisyona ihtiyaç var. Devamlı iktidarın artıları da var eksileri de vardı. Ben önümüzdeki 4 yılı sıkıntısız geçeceğimizi düşünüyorum. İstikrar için önümüzü görebilmemiz için hükümetin kararlılıkla hızlı bir şekilde kurulması gerekir. Örneğin Türkiye'de İnşaat sektörü iyi bir durumda ama konut alacak aileler faizin 1 puan artması ile bankalara gittiğinde frene basacaktır. Fakat sektörde daralma ise 6 ay sonra hissedilecektir. Hükümet bir an önce kurulursa en az zararla bu işten dönülür" dedi.

"ERKEN SEÇİM GEREKSİZ"

Arslan; "Erken seçim olacağını beklemiyorum. Mevcut olan yapıda erken seçimi gerektirecek hiçbir neden yok. Liderlerimiz hep birlikten bahsettiklerine göre, şuanda birlik zamanı. Yoksa 2 kişi bir araya gelip insanlara nasıl önderlik, liderlikten bahsedecekler. Liderler birlikteliği yansıtacak ki insanlarda birlikteliği hissedecek. Bu şahsi değil ülke meselesidir. Siyasi parti liderlerinin sorumluluk sahibi olduğunu hepimiz biliyoruz. İktidar 2 ortak 3 ortak hatta 4 ortakla da olabilir. Herkes belli bir ortak noktada neden buluşmasın. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Ortak bir noktada buluşabiliriz. Bunları konuşarak çözebiliriz. Muhakkak ki farklı görüşler olacaktır."

"EKONOMİK İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"

Son olarak ekomonik istikrar değinen Arslan, hiçbir şeyin sonsuz olmadığını kaydetti. Arslan, "Bu ülkede ki en büyük kriz 6 ay sürmüştür. O da 2001 krizidir. 6 ay bilemediniz 8 ayda her şey rayına girer. Hiçbir şey sonsuz değildir. Yani bundan imkanı fazla olmayan küçük esnaf etkilenir. Kriz çıkmasını fırsat olarak bekleyen insanlar var. Biz dövizin bir ay içinde yüzde 100 arttığını gördük. Dövize bakıp da insanlar aldanmasın. 12 senede yüzde 30 artan bir döviz görüyoruz. Bence çok bir artış değil. Yıllara baktığımız an piyasalarda ki artış artış sayılmaz. Dövizin aniden tırmanışa geçtiği için alışkanlıktan ötürü insanlarda bir memnuniyetsizlik var. Bunlar ticarette hep öngörü içinde yer alır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Ticaret Odası Başkanı Arslan Piyasayı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement