Nazilli Unutmayacak - Son Dakika
Yerel

Nazilli Unutmayacak

Nazilli Unutmayacak

‘Nazilli Unutmasın’ Alzheimer Hastalık Bilgilendirme Toplantısı, 6 Nisan Pazartesi günü Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek.

30.03.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Nazilli Unutmasın' Alzheimer Hastalık Bilgilendirme Toplantısı, 6 Nisan Pazartesi günü Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşecek.

Toplantıda Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Nöroloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Ali Akyol konuşmacı olacak. Toplantıyla "Alzheimer'i Nazillilere biraz daha tanıtmak ve insanların tedavi seçenekleri tamamen ortadan kalktıktan sonra değil de zamanında tedaviye başlamalarını sağlamak hedefleniyor.

Afyon, Eskişehir, Muğla, İzmir, Denizli, Aydın, Kayseri ve Konya'da gerçekleşen halka açık etkinliğin Nazilli ayağından sonra yakın zamanda halka açık olarak Antalya ve Samsun'da da bilgilendirme toplantıları yapılacak.

Ülkemizde ve dünyada yaşlı nüfus büyük bir hızla artmaya devam ediyor. Günümüzde tüm dünyada 44 milyon bunama hastası var. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2023 yılında ülkemizin 65 yaş üstü yaşlı nüfus oranının yüzde 10'un üzerine çıkacağı ve bunama hastalıklarının sıklığının büyük bir hızla artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Bu artış trendi sürerse 2050 yılında hasta sayısının tüm dünyada 135 milyona çıkması bekleniyor.

Ülkemizde demans (bunama) çok tanınmıyor. Genellikle 'yaşlılar bunar' mantığıyla yani bunamanın yaşlılığın doğal bir sonucu olduğu mantığıyla bu hastalığa yaklaşılıyor. Oysa demansların yüzde 10-15'lik kısmı tedavi edilebiliyor.

Bilgilendirme toplantısı Alzheimer hasta yakınlarının, Nazilli Alzheimer Merkezi doktor ve hemşirelerinin, nöroloji uzmanlarının ve Nazilli Belediyesi hekimlerinin katılımına açık gerçekleşecek.

Nazilli'de hizmet veren tüm hekimler ve halk, Alzheimer konusunda bilinçlenmek ve sorularına cevap bulmak için 6 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 14.30'da Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'na davet edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Unutmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement