Nâzım Hikmet Yaz Okulu Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Nâzım Hikmet Yaz Okulu Ders Başı Yaptı

"Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında Türkiye'nin en önemli şair ve yazarlarından biri olan Nâzım Hikmet'in adına, yaratıcılığı destekleyen ve geliştiren bir yaz okulu kurdu.

23.06.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul, 22 Haziran Pazartesi günü ders başı yaptı.

22 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Nâzım Hikmet Yaz Okulu, katılımcıların özgür eser, imge ve nesne yaratmalarına olanak sağlayan, görsel ve zihinsel belleklerini güçlendiren, hislerini ifade edebilecekleri bir yaratım sürecini destekleyen; kendilerini ifade edebilme yetisini geliştirip, özgüvenlerini kuvvetlendirecekleri uygulamalı bir proje.

Orta öğrenim 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri için hazırlanan proje, haftada 5 gün olmak üzere toplamda 10 gün sürecek. Yaratıcı okuma, yaratıcı yazma, doğaçlamadan sahneye "Nâzımca"... ve resim derslerinin yer aldığı projede Yaratıcı Drama&Okuma Eğitmeni Çiğdem Odabaşı, Yaratıcı Yazma Eğitmeni Nehir Sevimli, Yaratıcı Drama Eğitmeni Ali Kırkar ve Görsel Sanatlar Öğretmeni& Ressam Kübra Müjde ders veriyor.

Yapı Kredi Yayınları'nın desteğiyle ücretsiz eğitim veren Nâzım Hikmet Yaz Okulu, Gaziosmanpaşa İkinci Mehmet Sağlık Meslek Lisesi'nde yapılıyor. İstanbul'daki herhangi bir okulda 6., 7. veya 8. sınıfta eğitim gören her öğrenciye kapıları açık olan okulun ikinci bölümü ise 17 – 28 Ağustos tarihleri arasında Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu'nda yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nâzım Hikmet Yaz Okulu Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement