Nazım Sahnesinde 'Bir İyi İnsan' - Son Dakika
Yerel

Nazım Sahnesinde 'Bir İyi İnsan'

Nazım Sahnesinde \'Bir İyi İnsan\'

İyi kötü, ezen ezilen kavramlarını sorgulayan, "Sezuan'ın iyi insanı" isimli oyunla AKM' de sahne alan Netas Tiyatro Topluluğu, Gezi Parkı direnişine sahneden gönderme yaptı.

21.06.2013 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İyi kötü, ezen ezilen kavramlarını sorgulayan, "Sezuan'ın iyi insanı" isimli oyunla AKM' de sahne alan Netas Tiyatro Topluluğu, Gezi Parkı direnişine sahneden gönderme yaptı. Seyirciler de alkışlarıyla oyunculara destek verdi.

Netaş Tiyatro Topluluğu, "Sezuan'ın iyi insanı" isimli oyunlarını Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneye koydu. Nazım Hikmet Sahnesi'nde iyi kötü, ezen ezilen kavramlarını sorgulayan oyunlarını sergileyen topluluk, Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara gönderme de bulundu. Seyirciler de alkışlarıyla oyunculara destek verdi.

Bertolt Brecht'in eserlerinden biri olan 'Sezuan'ın iyi insanı' isimli oyun, kapitalist sistemi ele alarak, iyi-kötü, ezen-ezilen kavramlarını sorguluyor. Dünyayı yaşanabilir bir yer olmaktan çıkaran ekonomik ve sosyal koşulları işleyen oyun, 'iyi insan Shen Te' karakteri üzerinden, kişisel çıkarlar ile toplumsal çıkarların çatışmasını da ironik bir dille ele alıyor. Ozan Erbak yönetiminde sahne alan oyuncular performanslarıyla, oyun dekoruyla seyirciden tam not aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazım Sahnesinde 'Bir İyi İnsan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement